...

Telefoon abonnement met BKR, alle gevolgen en oplossingen op één rij

door | nov 17, 2019 | Geld lenen zonder BKR, Leningen

Heeft je telefoon abonnement BKR registratie en is het mogelijk om een telefoon abonnement zonder BKR registratie af te sluiten? Bij het uitkiezen van een nieuwe telefoon sluit je in de meeste gevallen ook een abonnement af. Dit kun je zien als een soort lening: je betaalt een toestel per maand af.
Lenen zonder papierwerk
 • Zonder BKR check
 • Geen papierwerk
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Mini-leningen tot €1.500,-
 • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

Krediet groep nederland
Lenen zonder papierwerk
 • Zonder BKR check
 • Geen papierwerk
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Mini-leningen tot €1.500,-
 • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

telefoon abonnement bkr

Alle leningen die je afsluit worden in het BKR geregistreerd. Zo kunnen toekomstige kredietverstrekkers zien wat je verleden is met geld lenen. Op basis hiervan bepalen zij of ze een lening aan je verstrekken. Hier kan geld lenen zonder BKR om de hoek komen kijken.

Telefoon met abonnement zonder BKR of met?

Maar wat zijn de gevolgen van het afsluiten van een telefoon abonnement? Je kunt een telefoon abonnement afsluiten met BKR, maar je kunt er ook voor kiezen om een telefoon abonnement zonder BKR af te sluiten.

Hoe zorg je ervoor dat je een telefoon abonnement met toestel zonder BKR check kunt afsluiten? Ook zijn er veel vragen over de gevolgen van een telefoon abonnement met BKR registratie. Hier vind je meer informatie over alles omtrent telefoon abonnement BKR.

BKR telefoon abonnement

Het is tegenwoordig algemeen bekend dat een telefoon abonnement onder een lening valt. Per 2017 is het ook een regel dat telecomaanbieders duidelijk moeten communiceren aan de consument wat de abonnementskosten zijn.

Dit roept de nodige vragen op: wat heeft een telefoon abonnement met BKR voor gevolgen? En zijn er ook opties waarbij je een telefoon abonnement met toestel zonder BKR check kunt afsluiten?

Wanneer is er geen telefoon abonnement met BKR?

Er is niet in alle gevallen sprake van een BKR registratie telefoon abonnement. Bij telefoons op afbetaling voor meer dan €250 wordt een registratie gemaakt bij het BKR.

Het bedrag dat hieronder valt wordt niet geregistreerd. Het gaat hier niet om de maandelijkse kosten voor het gebruik van internet en bellen, maar alleen om de kosten van de telefoon zelf.

Lees ook: BKR studieschuld

Een mobiele telefoon abonnement BKR

Op het moment dat je een telefoon abonnement afsluit met een afbetaling van meer dan €250, is er sprake van een telefoon abonnement met BKR. Dit houdt in dat deze lening geregistreerd staat en ingezien kan worden door kredietverstrekkers.

Met een BKR registratie telefoon abonnement is er wel sprake van een positieve registratie. Dit houdt in dat er verder geen negatieve codes achter je naam staan waaruit blijkt dat er een achterstand is in betalingen.

De gevolgen van een telefoon abonnement met BKR registratie

Met een positieve registratie van je telefoon abonnement BKR zijn er vrijwel geen gevolgen. Een negatieve registratie kan als gevolg hebben dat je moeite kunt krijgen met het afsluiten van een andere lening of een hypotheek.

Wanneer kredietverstrekkers zien dat je veel schulden open hebt staan kunnen zij ervoor kiezen om je geen lening te verstrekken. Een abonnement telefoon BKR heeft echter nauwelijks gevolgen voor het afsluiten van een lening of hypotheek in de toekomst.

Als consument ben je verplicht om alle informatie door te geven wat betreft leningen. Ook een mobiele telefoon abonnement BKR dient doorgegeven te worden. De hypotheekverstrekker controleert deze informatie en kan op basis hiervan bepalen of je een lening krijgt.

Wanneer je de lening niet volgens de afgesproken termijnen afbetaalt, kun je een negatieve registratie krijgen. Dit gebeurt niet zomaar: hiervoor krijg je eerst een aantal waarschuwingen en herinneringen. Wat gebeurt er met een negatieve registratie?

 • Kredietverstrekkers kunnen beslissen je geen lening te geven
 • De hoogte van de lening kan veranderen op basis van je BKR registratie
 • Je kunt problemen krijgen met het afsluiten van een hypotheek

Een telefoon met abonnement zonder BKR

Een telefoon abonnement zonder BKR toetsing is goed mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een telefoon met een afbetaling onder de €250. Dan kun je een telefoon abonnement zonder BKR afsluiten.

Een telefoon abonnement zonder BKR check kan ook wanneer je het bedrag van je telefoon in een keer betaalt. De abonnementskosten die je dan per maand betaalt bestaan alleen uit kosten voor internet en bellen. Deze kosten worden niet BKR geregistreerd.

Een telefoon abonnement zonder BKR kan ook op een andere manier. Je kunt in sommige gevallen het bedrag dat boven de €250 valt in een keer afbetalen. De overige €250 kun je vervolgens in termijnen afbetalen. Dit is echter niet overal mogelijk en het is aan te raden om dit van tevoren te bekijken.

Lees ook: negatieve BKR registratie verwijderen

BKR registratie telefoon abonnement: jij bepaalt

Een telefoon abonnement met BKR registratie of een telefoon abonnement zonder BKR: het behoort allebei tot je mogelijkheden. Het is aan jou om te bepalen wat je belangrijk vindt.

Wellicht wil je met het oog op de toekomst een positieve BKR registratie hebben en betaal je daarom liever het bedrag voor de telefoon in een keer af.

Maar wanneer je netjes de maandelijkse afbetaling doet zul je geen negatieve registratie krijgen. Een telefoon abonnement BKR registratie kan gevolgen hebben, maar dit komt alleen voor wanneer je achterloopt met de betalingen.

Rebecca Nunez

Auteur

Mijn naam is Rebecca Nunez, ik schrijf dagelijks over producten in de financiële sector. Tevens ben ik zelf actief in de aandelenmarkt. Naast de functie van auteur draag ik de verantwoordelijkheid van eindredacteur op deze website.

Laatst geüpdatet op: nov 17, 2019 @ 19:00

Geld lenen zonder BKR

“Saldodipje is de enige aanbieder van mini leningen in Nederland. Het bedrijf heeft al meer dan 2 miljoen klanten mogen voorzien van krediet.”

– Rebecca Nunez | Product expert

1

Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd & JKP %

30 dagen

Gem. 6,17%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

2
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8,3 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd & JKP %

45 dagen

Gem. 9,67%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

3
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd & JKP %

62 dagen

Gem. 7,11%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Alternatieve leenvormen

Bekijk alternatieve leenvormen of vergelijk op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.