...

Auto kopen op afbetaling zonder BKR toetsing en de mogelijkheden

door | nov 30, 2019 | Geld lenen zonder BKR, Leningen

Wellicht ben je de term “huurkoop auto zonder BKR” al weleens tegen gekomen, maar wat is het nu eigenlijk precies en waar wil en moet je op letten? Als je op zoek bent naar een nieuwe auto zul je er al snel achter komen dat de aanschafprijzen relatief hoog liggen. Je kunt hiervoor je spaargeld aanspreken maar kunt natuurlijk ook uitwijken naar een goed passende financieringsvorm.
Lenen zonder papierwerk
  • Zonder BKR check
  • Geen papierwerk
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Mini-leningen tot €1.500,-
  • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

Krediet groep nederland
Lenen zonder papierwerk
  • Zonder BKR check
  • Geen papierwerk
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Mini-leningen tot €1.500,-
  • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

auto kopen op afbetaling zonder bkr toetsing

Een van de meeste gebruikte vormen is de auto huurkoop. Wel zijn er een aantal zaken waar je goed rekening mee moet houden. Maak je het besluit om een auto kopen op afbetaling zonder BKR toetsing? Dan zul je rekening moeten houden met de BKR registratie die hier uit voort kan komen. Er wordt gekeken naar je kredietwaardigheid voor een duidelijk beeld van betalingsverplichtingen en/of achterstanden.

Hierdoor is bijvoorbeeld een auto kopen op afbetaling met negatief BKR vaak niet mogelijk. Bij meerdere registraties is de kans groot dat je geweigerd zult worden. Lees snel verder om achter alle ins- en outs te komen over huurkoop auto zonder BKR.

Waar kan ik een auto kopen op afbetaling zonder BKR toetsing?

Een aantal jaren geleden was een auto kopen zonder BKR nog enkel mogelijk bij de grotere dealers in ons land. Door de komst van dealers en samenwerkingsverbanden uit het buitenland voor krediet is het voortaan bij veel meer dealers in Nederland mogelijk om een auto op afbetaling zonder BKR te rijden. Geld lenen zonder BKR is flink populair geworden.

Houd wel rekening met het feit dat een auto financieren zonder BKR financiële gevolgen met zich kan meebrengen. Het is dan ook verstandig om voor jezelf goed uit te zoeken over wat voor codering je momenteel beschikt. Vervolgens kun je op zoek gaan naar aanbieders welke je auto financieren met negatieve BKR.

Nogmaals willen wij benadrukken dat een auto financieren met BKR een grote verantwoordelijkheid eist. Weet je van tevoren al dat je de kosten maar lastig kunt betalen dan is het niet slim om een auto in termijnen betalen zonder BKR check.

Voordelen van auto kopen met BKR registratie

Zoals altijd zitten er natuurlijk ook een aantal voordelen verbonden aan een auto kopen zonder BKR toetsing. Deze willen we natuurlijk graag met je doornemen. Vervolgens zullen we ook de nadelen bespreken.

Geen BKR toetsing

Het kan zijn dat je te maken hebt met negatieve coderingen in het systeem van BKR. In dit geval wordt het lastiger om een nieuwe auto te kopen. Echter is een auto financieren met negatieve BKR niet uitgesloten. Gelukkig zijn er aanbieders welke niet direct naar je kredietwaardigheid kijken. Let wel altijd op de bijkomende risico’s.

Auto naar jouw wensen

Een groot voordeel van de huurkoop auto zonder BKR is dat je vrijwel altijd over een model en merk kunt beschikken dat jouw aanstaat. Je droomauto is dan ook binnen handbereik. Met de komst van een groter aanbod is dit nog makkelijker geworden.

Geen grote investeringen

Auto financieren met negatieve BKR? Dan is er vaak geen ruimte voor het in één keer betaling van de aanschafwaarde. Gelukkig is dat met de huurkoop auto geen enkel probleem. Grote investeringen in de vorm van geld zijn niet nodig, je betaalt namelijk in termijnen.

Versneld en boetevrij aflossen

Bij de meeste aanbieders van auto huurkoop geven je de vrijheid om boetevrij sneller af te lossen. Over het algemeen geldt, hoe korter de looptijd, hoe lager de kosten. Dit heeft te maken met het feit dat er zo min mogelijk rente wordt betaald.

Deze wordt namelijk iedere maand berekend over het openstaande bedrag. Oren naar? Kijk goed naar de aanbieders en voorwaarden voordat je kiest voor een auto kopen op afbetaling zonder BKR toetsing.

Lees ook: studieschuld & BKR een probleem voor de toekomst?

Nadelen auto financieren met negatieve BKR

Geld lenen voor een auto zonder BKR toetsing niet risico’s met zich mee. Het orgaan dat controleert of je de rekeningen daadwerkelijk kunt betalen wordt namelijk buitenspel gezet. Een auto in termijnen betalen zonder BKR verloopt dan ook niet altijd zonder probleem.

Een groot verantwoordelijkheidsgevoel in combinatie met financiële planning voorkom dit. Echter zijn er nog steeds een aantal nadelen die we graag met je bespreken.

Auto financieren met BKR en de rente

Een auto op afbetaling zonder BKR toetsing kan voor velen voordelig zijn. Je bent onder de toetsing uitgekomen maar zult desalniettemin rente moeten betalen over het nog openstaande bedrag. Als we deze financieringsvorm vergelijken met andere zien we dat de rente relatief hoog ligt. Daarentegen kun je hierdoor wel je auto in termijnen betalen zonder BKR check.

Bijkomende kosten van auto kopen zonder BKR

De maandelijkse betaling waar je mee te maken krijgt bij de keuze voor een auto financieren zonder BKR toetsing bedraagt enkel de kosten voor aanschaf en rente. Houd rekening dat deze kosten nog hoger zullen oplopen door bijvoorbeeld benzine, onderhoud en natuurlijk niet te vergeten, de verplichte WA verzekering.

Veel mensen welke een auto kopen op afbetaling met negatief BKR houden hier geen rekening mee. Neem dergelijke kosten dan ook zeker mee in het algehele kostenplaatje.

Auto financieren met BKR brengt waardedaling met zich mee

Een ander groot nadeel van een auto kopen met BKR is de waardedaling van de auto gedurende het afbetalen. Zoals je wellicht weet daalt de nieuwwaarde van auto’s enorm naarmate de tijd vordert. De auto wordt minder waard maar het maandelijks te betalen bedrag wordt niet minder. De waardedaling zul je mee moeten nemen in de keuze voor het type huurkoop auto zonder BKR.

Alternatieven voor auto kopen met BKR registratie

Een auto kopen zonder BKR toetsing is zoals gezegd niet zonder risico’s. Gelukkig zijn er nog een aantal alternatieven waardoor je toch in een splinternieuwe auto kunt rijden. Zo is geld lenen voor auto zonder BKR toetsing niet altijd nodig.

Heb je voldoende liquiditeit dan koop je natuurlijk direct om rente te voorkomen. Dit is het goedkoopst, je auto kopen op afbetaling zonder BKR toetsing is dan ook altijd duurder.

Een andere mogelijkheid die ons te binnen schiet is het huren van een vervoersmiddel. Vooral geschikt voor de mensen die de auto maar af en toe nodig hebben. Wel liggen de dagelijkse kosten enorm hoog waardoor bij veelvuldig gebruik toch beter kan worden uitgeweken naar geld lenen voor auto zonder BKR toetsing.

Lening of op afbetaling

Het laatste alternatief voor je auto financieren zonder BKR toetsing is de aanschaf middels een lening en afbetaling. Goed om te weten is dat je bij deze financieringsvorm direct eigenaar bent van het voertuig, dit kan voordelig zijn.

Wel worden deze voordelen sterk gecompenseerd door het rentepercentage dat ik rekening wordt gebracht voor de afbetaling. Je zult zelf een rekensom moeten maken, ieder heeft namelijk een andere persoonlijke situatie.

Voortaan bestaan er ook bedrijven welke zijn gespecialiseerd in het verwijderen van de BKR registratie. Wij raden dit je sterk aan, het is namelijk een oplossing voor de lange termijn. Lees jezelf in om meer te weten te komen. Voortaan is namelijk ook je telefoonabonnement genoteerd bij het BKR.

Rebecca Nunez

Auteur

Mijn naam is Rebecca Nunez, ik schrijf dagelijks over producten in de financiële sector. Tevens ben ik zelf actief in de aandelenmarkt. Naast de functie van auteur draag ik de verantwoordelijkheid van eindredacteur op deze website.

Laatst geüpdatet op: nov 30, 2019 @ 19:36

Geld lenen zonder BKR

“Saldodipje is de enige aanbieder van mini leningen in Nederland. Het bedrijf heeft al meer dan 2 miljoen klanten mogen voorzien van krediet.”

– Rebecca Nunez | Product expert

1

Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd & JKP %

30 dagen

Gem. 6,17%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

2
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8,3 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd & JKP %

45 dagen

Gem. 9,67%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

3
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd & JKP %

62 dagen

Gem. 7,11%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Alternatieve leenvormen

Bekijk alternatieve leenvormen of vergelijk op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.