...

Doorlopend krediet vergelijken

door | sep 13, 2022

Doorlopend krediet vergelijken of op zoek naar waardevolle informatie over deze leenvorm? Je bent precies op de goede plek. We hebben op deze plek namelijk alle belangrijke punten voor je beschreven. Je kunt direct de keuze maken om alle verstrekkers te vergelijken op de voorwaarden en rente.
Tot €75.000,- | Snel duidelijkheid
 • Vanaf 3,90%
 • Minimaal €5.000,- lenen
 • Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
 • Expert in doorlopend krediet
 • €550 gemiddelde besparing per klant

★★★★: 8/10

Vind het beste doorlopend krediet

Verschillende kredietverstrekkers vergelijken op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.

Doorlopend krediet vergelijken

“Doorlopend krediet kan goed uitkomen bij leendoelen waarbij de totale kosten lastig kunnen worden gebudgeteerd.”

– Rebecca Nunez | Product expert

1

Krediet groep nederland
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 4,5%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag
Excellente dienstverlening, ga voor de beste ondersteuning
Beste voorwaarden voor je doorlopend krediet

2

Krediet groep nederland
Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5
Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
3
Krediet groep nederland

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

 € 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000,-

Voorwaarden

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 4,5%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen
9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur

Doorlopend krediet aanvragen

Doorlopend krediet kan in veel gevallen goed uitkomen, denk aan een verbouwing waarbij onvoorziene kosten denkbaar zijn. De aanvraag kan volledig online worden geregeld, heb je hulp nodig? Dan is dit geen probleem, je wordt ondersteunt door de klantenservice.

Houd rekening met een kredietwaardigheid check. Heb je een BKR toetsing? Dan kun je het beste uitwijken naar een minilening.

Gewenste bedrag en looptijd

Op de website van de kredietverstrekker zal je allereerst het gewenste leenbedrag en looptijd moeten kiezen. Vrijwel iedere partij beschikt over een bereken tool of kostenoverzicht om de totale kosten inzichtelijk te maken.

Upload je ID-document

Na het kiezen van je leenbedrag en gewenste looptijd kun je de aanvraag officieel starten. Een offerte aanvraag kost geen geld en is vrijblijvend. De kredietverstrekker zal je identiteit willen verifiëren met de in te vullen gegevens, hiervoor moet je een geldig ID-document uploaden.

Het uploaden van deze gegevens gebeurt altijd in een veilige omgeving op de website van de kredietverstrekker.

Vul je gegevens in

Na het uploaden van een geldig ID-document is het tijd voor de persoonlijke gegevens. Deze gegevens laat je in een veilige omgeving achter bij de kredietverstrekker.

Bankrekening verfiëren

De laatste stap in de aanvraag is het verifiëren van je bankrekening. Dit gaat volledig online en is mogelijk met iedere bank in Nederland. De kredietverstrekker wil ook hiermee verifiëren dat ze met de juiste persoon te maken hebben, daarnaast willen ze weten waar het leenbedrag gestort moet worden.

Krediet groep nederland
Tot €100.000,- | Binnen uren duidelijkheid
 • Vanaf 4,50%
 • Flexibel lenen
 • Binnen enkele uren duidelijkheid
 • Hoogstaande service

★★★★★: 8,7/10

doorlopend krediet

Doorlopend krediet betekenis, hoe zit het precies?

Het doorlopend krediet, wat is het nou eigenlijk? De naam verklapt al voor een groot deel de doorlopend krediet betekenis maar we gaan hieronder alles wat je moet weten met je bespreken. Deze leenvorm is uiterst geschikt voor de consument welke tijdelijk wat extra geld nodig heeft.

Hierbij kun je denken aan geld voor een woon verbouwing, echter zijn de totale kosten van een dergelijk project vaak nog niet helemaal duidelijk. In dit soort situaties komt deze leenvorm optimaal tot zijn recht.

Wat is een doorlopend krediet?

Wat is doorlopend krediet nu precies? Allereerst moeten we de doorlopend krediet betekenis nog even benoemen: het is een consumptieve leenvorm waarbij het te lenen bedrag gedurende de looptijd in zijn geheel of gedeeltelijk kan worden opgenomen.

Het totale openstaande leenbedrag wordt vervolgens met een rentepercentage in rekening gebracht. In de leenovereenkomst zal een looptijd en rente worden afgesproken. Echter kunnen hier gedurende de looptijd wel veranderingen in doorgebracht worden. Er wordt dan ook niets vastgezet. We spreken bij deze leenvorm over een variabele looptijd en rente.

Het is een flexibel krediet omdat je het afgeloste bedrag ook weer opnieuw op kan nemen. Je spreekt vooraf een kredietlimiet af tot hoeveel je kunt opnemen.

Als we naar andere leenvormen kijken zien we dat de rente doorlopend krediet in de meeste gevallen hoger ligt dan bij het afsluiten van een hypotheek of persoonlijke lening. Het rentetarief voor een hypotheek ligt lager doordat er een onderpand wordt geboden, dit leidt tot meer zekerheid voor de kredietverstrekker.

In de meeste gevallen kun je je doorlopend krediet aflossen in maandtermijnen. Daarnaast laat het doorlopend krediet zich kenmerken door het boetevrij tussentijds aflossen. Hierdoor kun je profiteren van een kortere looptijd waardoor je uiteindelijk minder rente doorlopend krediet hoeft te betalen.

Hoe werkt een doorlopend krediet?

Het klinkt wellicht een beetje vaag. Hoe werkt een doorlopend krediet dan precies? Tijdens het doorlopend krediet aanvragen zul je te maken krijgen met het zogenaamde kredietlimiet. Dit is een vooraf vastgesteld bedrag welke je maximaal kunt kiezen als je wil beginnen met geld lenen. Het is belangrijk om te weten dat je totale kredietlimiet niet in één keer hoeft op te nemen. Natuurlijk is het wel mogelijk en mag het wel.

Zoals we je al hadden verteld is een doorlopend krediet erg flexibel. Dit brengt aan de ene kant voordelen met zich mee maar aan de andere kant ook zeker wat risico’s. Het is namelijk mogelijk om iedere keer opnieuw geld op te nemen tot het kredietlimiet. Dit houdt in dat je na een aantal aflossingen de keuze kan maken om het weer op te nemen.

Deze leenvorm is dan ook met name geschikt voor financieringen waarbij de totale kosten nog niet helemaal duidelijk zijn. Met een doorlopend krediet is het zeer belangrijk dat je verantwoordt leent. Zorg dan ook altijd dat je over een verantwoord leendoel beschikt.

De kosten doorlopend krediet

De kosten doorlopend krediet bestaan voornamelijk uit de rente. Het is dan ook belangrijk om naar de rente tarieven te kijken. Echter heb je bij deze leenvorm te maken met een variabele rente waardoor deze kan dalen of stijgen. Om de kosten doorlopend krediet goed in de kaart te brengen hebben we er voor gekozen om een tabel op te zetten voor een van de verstrekkers uit de vergelijker.

We hebben gekozen voor de verstrekker ING. Houdt er rekening mee dat dit een grootbank betreft. In de algemene zin is het zo dat grootbanken hogere rentetarieven berekenen. Tijdens doorlopend krediet vergelijken zal je zien dat deze vaak als duurste uit de vergelijking komen.

Totaal leenbedragTheoretische looptijd in maandenVariabele debetrentevoetJKPTermijnbedrag per maandTotaal te betalen bedrag
€ 2.500,00649,80 %9,80%€ 50,00€ 3.183,34
€ 5.000,00649,60 %
9,60%€ 100,00€ 6.330,50
€ 10.000,00628,40 %
8,40%€ 200,00€ 12.236,31
€ 15.000,00607,40 %
7,40%€ 300,00€ 17.868,93
€ 25.001,00597,00%7,00%€ 500,02€ 29.463,06

Toelichting kosten doorlopend krediet

In de bovenste rij van de tabel zal je wellicht wat begrippen tegenkomen die wat verduidelijking nodig hebben. We hebben ze hieronder dan ook stuk voor stuk beschreven.

 • Totaal kredietbedrag: hiermee wordt het vooraf afgesproken kredietlimiet bedoeld.
 • Theoretische looptijd: met deze leenvorm beschik je niet over een vaste looptijd, we spreken in dit geval ook over een theoretische looptijd. Echter beschik je wel over een termijnbedrag per maand. Deze theoretische looptijd geeft aan hoeveel maanden het duurt om het openstaande krediet af te lossen wanneer je het volledige kredietbedrag opneemt en geen opnames of aflossingen doet.
 • Variabele debetrentevoet: hiermee wordt de rente doorlopend krediet aangeduid. Deze betaal je over het opgenomen krediet. Deze debetrente is variabel en kan gedurende de looptijd stijgen of dalen.
 • Jaarlijks kostenpercentage: geeft aan of er naast de debetrente ook nog aanvullende kosten bestaan. Wanneer het JKP hoger ligt dan de debetrentevoet dan is dit het geval. Bij verstrekker ING is dit niet het geval.
 • Termijnbedrag: dit is de rente en aflossing die je maandelijks voor de lening betaalt. Hierbij geldt bij vrijwel alle aanbieders een percentage van 2% over het totale opgenomen bedrag.
 • Totale te betalen bedrag: dit bedrag betaal je in totaal aan rente en aflossing. Houdt er echter wel rekening mee dat het voor deze tabel geldt dat het gehele kredietlimiet in één keer word opgenomen. Hierbij zijn en dus geen tussentijdse opnames of extra aflossingen.

Goedkoopste doorlopend krediet, waar vind ik deze?

Ben je op zoek naar het goedkoopste doorlopend krediet dan ben je eigenlijk op zoek naar het laagste rentetarief in combinatie met de beste voorwaarden. Een goedkoop doorlopend krediet laat zich namelijk kenmerken door een laag rente tarief. Het wordt al helemaal voordelig wanneer je in dit geval het openstaande saldo snel aflost.

Houd echter wel rekening met het feit dat het goedkoopste persoonlijke krediet per persoon kan verschillen. Er wordt namelijk een rentetarief opgesteld aan de hand van je persoonlijke situatie. Hierdoor kan het voorkomen dat persoon A over een laag risicoprofiel beschikt in verhouding met persoon B en profiteert van een goedkoop doorlopend krediet.

Goedkoopste doorlopend krediet aanbieders

Desalniettemin hebben we gekozen om alle goedkoopste doorlopend krediet aanbieders voor je in een tabel te zetten. Om zeker te zijn van een goedkoop doorlopend krediet kun je bij de eerste drie verstrekkers een gratis offerte aanvragen. Deze kun je eventueel nog naast elkaar leggen.

De gegevens in de tabel zijn gebaseerd op een leenbedrag van € 15.000,- en een looptijd van 36 maanden. Rentepercentages kunnen afwijken door de persoonlijke situatie.

AanbiederRente percentageTotale rente kostenMaandelijkse kosten a.h.v. looptijdLooptijdBeoordeling
DEFAM Huiseigenaar DK Premium4,60 %€ 1.063,75€ 446,223 jaar⭐⭐⭐⭐⭐
DEFAM Premium4,70 %€ 1.086,88€ 446,86
3 jaar⭐⭐⭐⭐
Nationale Nederlanden4,70 %€ 1.086,88€ 446,863 jaar⭐⭐⭐⭐⭐
InterBank4,90 %€ 1.133,13€ 448,14
3 jaar⭐⭐⭐⭐
DEFAM4,90 %€ 1.133,13€ 448,143 jaar⭐⭐⭐⭐⭐
Quander5,10 %€ 1.179,38€ 449,433 jaar⭐⭐⭐⭐
Santander5,80 %€ 1.341,25€ 453,923 jaar⭐⭐⭐⭐
De Nederlandsche Voorschotbank6,20 %€ 1.433,75€ 456,493 jaar⭐⭐⭐⭐⭐
SNS6,90 %€ 1.595,63€ 460,993 jaar⭐⭐⭐
Rabobank7 %€ 1.618,75€ 461,633 jaar⭐⭐⭐⭐
ING8,50 %€ 1.965,63€ 471,273 jaar⭐⭐⭐⭐

Rente doorlopend krediet, wat moet ik weten?

De rente doorlopend krediet is van groot belang wanneer je geld wil lenen middels deze leenvorm. Zoals je wellicht al had gelezen is de rente variabel. Dit houdt in dat deze kan dalen of stijgen gedurende de periode dat je leent.

Wanneer de rentetarieven doorlopend krediet gedurende de looptijd daalt dan wordt het af te lossen bedrag groter. Je lost logischerwijs meer af. Met een stijgend rentepercentage doorlopend krediet los je minder af waardoor het langer duurt. De relatie tussen de looptijd en rente bij deze leenvorm is niet echt aanwezig. Deze is namelijk ook variabel. Het draait dan ook voornamelijk om het doorlopend krediet rente.

Opbouw van de doorlopend krediet rente

Het rentepercentage komt tot stand door een aantal verschillende factoren. Zo heb je bijvoorbeeld de funding kosten. Hiermee worden de kosten aangeduid voor de verstrekker voor het verkrijgen van het vermogen. Met deze kosten wordt er vermogen ingekocht om vervolgens in de vorm van een lening te verstrekken aan de consument.

Naast de funding kosten bestaan er ook zogenaamde risicokosten. Het kredietrisico moet zo goed mogelijk worden afgedekt voor de verstrekker. Alle kosten die hier voor gemaakt worden zijn risicokosten. Het is risico is dat lening nemers hun schulden niet terugbetalen. Er wordt dan ook vrijwel altijd een risicoprofiel opgezet.

En we moeten de winstopslag natuurlijk niet vergeten. Dit is de vergoeding welke de moedermaatschappij ontvangt van de verstrekker waar jij je lening hebt afgesloten. Er moet namelijk een beloning tegenover het beschikbaar stellen van vermogen staan. In de praktijk komt het veel voor dat de rente wijzigt door de funding kosten en risico opslag.

Tabel: laagste rente doorlopend krediet

Een doorlopend krediet aanvragen en/of afsluiten doe je niet zonder een aantal keer na te denken. Er zijn dan ook flink wat risico’s waar je wel degelijk rekening mee moet houden. Je gaat namelijk een financiële verplichting aan met een krediet verstrekker, kom je deze niet na dan kunnen de gevolgen groot zijn. Het is dan ook belangrijk om inzicht te hebben in de looptijden en rentepercentage doorlopend krediet. We hebben een voorbeeld rekening voor je gemaakt en aangeduid in een tabel.

In de tabel zal je de minimale en maximale doorlopend krediet rente met bijbehorende looptijden en leenbedragen terugvinden. Deze leenbedragen variëren tussen de € 2.500,- en € 50.000,-. Daarnaast varieert de minimale looptijd van 12 maanden tot 120 maanden. Het doorlopend krediet rente percentage zit vaak tussen de 4,60% en maximaal 11,40%.

KredietbedragMinimale renteMaximale renteMinimale looptijdMaximale looptijd
€2.5007,5%11,4%1 maand240 maanden
€25.0004,6%7,4%1 maand240 maanden
€50.0004,6%7,0%1 maand240 maanden
KredietbedragMinimale renteLooptijdTotaal te betalen
€2.5007,5%60 maanden€2.986
€25.0004,6%56 maanden€27.741
€50.0004,6%56 maanden€55.482

Is de rente doorlopend krediet aftrekbaar?

Veel mensen vragen zich af of de rente doorlopend krediet aftrekbaar is bij de Belastingdienst. Met een persoonlijke lening is dit namelijk wel mogelijk mits je over een leendoel beschikt welke aan de voorwaarden voldoet. Echter zit het met deze leenvorm iets anders in elkaar.

Op 1 januari 2013 is er een Wet Herziening Fiscale Behandeling Eigen Woning van start gegaan. Dit had grote invloed op doorlopend krediet aftrekbaar. Het houdt namelijk in dat je alleen recht hebt op renteaftrek wanneer je deze hebt afgesloten voor 1 januari 2013. Is dit het geval dan moet je voldoen aan minimaal één van de volgende voorwaarden:

 • Bedrag van het doorlopend krediet opgenomen voor aanschaf van de eigen woning voor 1 januari 2013.
 • Bedrag van het doorlopend krediet opgenomen voor verbetering van de eigen woning voor 1 januari 2013.
 • Bedrag van het doorlopend krediet opgenomen voor verbouwing van de eigen woning voor 1 januari 2013.

De rente doorlopend krediet aftrekbaar is helaas niet mogelijk wanneer je deze bedragen hebt uitgegeven na deze datum. Wil je wel profiteren van fiscale voordelen dan is dit mogelijk met een persoonlijke lening.

Doorlopend krediet of persoonlijke lening? Welke leenvorm past bij mij?

Veel mensen twijfelen tussen het doorlopend krediet of persoonlijke lening. Het zijn beide de meest gekozen leenvormen in Nederland en dan ook erg populair. Ga je voor het eerst geld lenen dan zal je deze vraag zeker moeten beantwoorden. We zullen je hieronder vertellen wat de verschillen zijn tussen het doorlopend krediet of persoonlijke lening.

De beste keuze hangt af van een aantal belangrijke factoren. Hierbij is je leendoel en uitgavepatroon erg belangrijk. Zoals we je al hadden verteld is een doorlopend krediet met name een goede keuze wanneer je de totale kosten van de financiering nog niet weet. Verantwoord lenen is erg belangrijk.

Het is dan ook belangrijk dat je eerlijk bent tegen jezelf en goed nadenkt over je leendoel en je huidige uitgavepatroon. Hoe wil je het aan gaan pakken? Heb je een uitgavepatroon waarbij je vrij snel je binnenkomende geld uitgeeft dan raden we het je aan om eens te kijken naar de persoonlijke lening.

Beschik je over voldoende discipline om alleen geld op te nemen voor het leendoel en andere noodzaken? Dan is het doorlopend krediet uitermate geschikt.

Verschillen tussen doorlopend krediet & persoonlijke lening

Om je een goede keuze te laten maken tussen deze twee leenvormen hebben we hieronder een rijtje opgesteld met de kenmerken van beide vormen.

Kenmerken persoonlijke lening

 • Je leent een vast bedrag.
 • Je weet precies wat je maandelijks moet afbetalen.
 • Je weet precies hoeveel rente je per maand betaalt.
 • De maandelijkse aflossing staat vast.
 • Je weet precies wanneer deze lening is afgelost.

Kenmerken doorlopend krediet

 • Kun je je openstaande saldo snel aflossen? Dan is deze leenvorm voordeliger dan het alternatief.
 • Het totale leenbedrag voor het leendoel hoeft nog niet vast te staan.
 • Flexibel, je kunt onbeperkt opnemen tot een limiet en aflossen.
 • Je beschikt over een variabele rente en looptijd. Je weet dan ook niet precies hoe hoog je rentekosten liggen.
 • Discipline in doorlopend krediet aflossen is een must.

Doorlopend krediet oversluiten, wat moet ik weten?

Wist je dat het verschil tussen de goedkoopste en duurste verstrekker gemiddeld € 700,- per jaar is? Voordat je besluit om een lening aan te gaan is het altijd verstandig om doorlopend krediet vergelijken. Hierbij kun je alle rente doorlopend krediet en voorwaarden met elkaar vergelijken. Wij beschikken over een onafhankelijke vergelijker waar je kunt kiezen voor doorlopend krediet vergelijken.

Wanneer je al beschikt over een betreffende lening is het ook verstandig om een kijkje te nemen in de vergelijker. Het kan namelijk voorkomen dat je een betere verstrekker vindt. In sommige gevallen is het verstandig om te kiezen voor het doorlopend krediet oversluiten. De keuze voor oversluiten doorlopend krediet levert ieder jaar weer voor tal van mensen besparingen op die oplopen tot in de honderden euro’s. Echter is het wel slim om jezelf in te lezen over een doorlopend krediet oversluiten.

Wat kost doorlopend krediet oversluiten precies?

De meeste mensen maken de keuze voor oversluiten doorlopend krediet omdat zij bij een andere verstrekker een aanbieding treffen met lagere maandlasten. Desalniettemin bestaan er nog tal van andere reden waarom het verstandig is om deze betreffende keuze te maken. Het komt namelijk ook veel voor dat je kunt profiteren van flexibelere voorwaarden. Echter vraag veel mensen zich wat een doorlopend krediet oversluiten nu kost?

In de meeste gevallen betaal je voor een overstap een boete in de vorm van rente of geldboete. Het oversluiten doorlopend krediet kost je helemaal niks. Dit heeft namelijk te maken met het feit dat je over een variabele looptijd en rente beschikt. Hierdoor betaal je niets aan overstapboetes.

Het kan zijn dat je een doorlopend krediet treft welke beschikt over een zeer lage rente. Let goed op of dit rente tarief geen actie is. Het is namelijk zo dat verstrekkers het rentepercentage kunnen verhogen gedurende de looptijd. Zo betaal je meer dan voorheen en had je beter niet kunnen oversluiten van doorlopend krediet verstrekker.

Hoe gaat oversluiten doorlopend krediet in zijn werking?

Grote kans dat je jezelf afvraagt hoe het oversluiten doorlopend krediet nu precies in zijn werking gaat. Je wil bijvoorbeeld natuurlijk niet in een keer over twee verschillende kredieten beschikken. Wanneer je kosteloos wil oversluiten zal de oude lening wordt afgelost en de nieuwe worden afgesloten. Je zult dus sowieso je oude doorlopend krediet aflossen. Er zijn een aantal banken en financiële instellingen welke werken met een oversluitservice. Je hoeft in dit geval vrijwel niets te doen.

Echter kan het ook voorkomen dat deze oversluitservice niet aanwezig. In dit geval zal je het zelf moeten uitvoeren. Je zult het nieuwe kredietlimiet van je nieuwe verstrekker op je rekening ontvangen. Je openstaande saldo bij oude aanbieder zal je moeten aflossen. Daarnaast dien je een verzoek in bij je oude verstrekker. Als je dit niet doet dan beschik je over twee kredieten. Doorlopend krediet oversluiten kan je honderden euro’s op jaarbasis besparen, en het kost niks!

Doorlopend krediet vergelijken, vergeet het niet

Wil je een doorlopend krediet aanvragen of zelf al afsluiten? We willen je allereerst vragen of je hebt gekozen voor doorlopend krediet aanvragen? Is dit niet het geval dan is het slim om dit allereerst even te doen. Deze leenvorm is met name geschikt voor de consument welke financiële ruimte nodig heeft voor nu nog onbepaalde tijd.

Wanneer je kiest voor doorlopend krediet berekenen ontvang je een totaaloverzicht met de actuele rentestanden en bijbehorende voorwaarden. Door de keuze voor doorlopend krediet vergelijken verzeker je jezelf van de best passende deal bij jouw situatie. Het goedkoopste doorlopend krediet zul je boven in de lijst zien verschijnen.

Doorlopend krediet berekenen, waar moet ik op letten?

Het is via ons mogelijk om alle actuele rentetarieven van deze leenvorm in te zien. Wellicht vraag je je af waar je dan wel of zo niet op moet letten tijdens doorlopend krediet vergelijken. Geen paniek, we gaan de belangrijkste factoren voor je benoemen.

Allereerst dien je te weten dat je met deze leenvorm over een variabele rente beschikt. Daarnaast spreken we over een theoretische looptijd omdat ook deze variabel is. Daarnaast kun je altijd tot je maximale leenbedrag opnemen en tussentijds boetevrij aflossen.

De hoogte van de rente is afhankelijk van de persoonlijke situatie. Er wordt namelijk altijd een risicoprofiel opgezet. Daarnaast zul je worden ondervonden aan een BKR toetsing. Factoren waar sterk rekening mee wordt gehouden hebben we een op een rijtje gezet:

 • Je inkomen
 • Je leeftijd
 • Het dienstverband waarin je op het moment van afsluiten verkeert
 • De woonlasten
 • Openstaande kredieten

Vergelijk doorlopend krediet om honderden euro’s te besparen. Ook mensen die al over deze leenvorm beschikken kunnen baat hebben bij doorlopend krediet vergelijken. Zij kunnen namelijk zonder kosten oversluiten naar een andere aanbieder. Op deze manier wordt er jaarlijks flink bespaart.

Doorlopend krediet zonder BKR toetsing, is het mogelijk?

Er zijn veel mensen die deze leenvorm willen afsluiten maar beschikken over een negatieve BKR codering. Het aangaan van een lening wordt in deze situatie een stuk moeilijker. De grootbanken in ons land zullen nooit een doorlopend krediet zonder BKR toetsing afgeven. Dit risico is voor hun te groot.

Het draait voor financiële instellingen en banken voornamelijk over zekerheid. Hierin is je kredietwaardigheid natuurlijk een belangrijke factor. Echter is het wel mogelijk om aan een doorlopend krediet zonder BKR te komen. Houd wel altijd rekening met strenge voorwaarden en nadelige gevolgen bij het niet nakomen van je financiële verplichting.

Een doorlopend krediet met BKR is voor zowel de verstrekker als de geldnemer een veiligere keuze. Op deze manier is het namelijk maar moeilijk mogelijk om onverantwoord te lenen. Je ontvangt deze simpelweg niet wanneer je over een negatieve codering beschikt. Op de pagina geld lenen zonder BKR vertellen we je alles over deze leenvorm.

Doorlopend krediet aanvragen, hoe moet het?

Ben je zover en wil je een doorlopend krediet aanvragen? Ook dit is via onze website mogelijk. Wanneer je alle aanbieders onafhankelijk met elkaar hebt vergeleken kun je op de button van de aanbieder drukken. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar het aanvraagformulier voor een offerte.

Op het aanvraagformulier van doorlopend krediet aanvragen zal je een aantal persoonlijke gegevens moeten invoeren. Op basis van deze gegevens wordt er een aanbod en risicoprofiel opgestuurd. Na een aantal dagen zal je een offerte ontvangen van de verstrekker.

Doorlopend krediet aanvragen is niet moeilijk en vrijblijvend. Je kunt namelijk bij meerdere verstrekkers een offerte opvragen om deze eventueel nog naast elkaar te leggen. Een offerte doorlopend krediet aanvragen kost dan ook geen geld. In de meeste gevallen zal je deze offerte per post krijgen thuis gestuurd. Er bestaan ook verstrekkers welke alles online regelen.

Wil je je doorlopend krediet afsluiten dan zal je in de meeste gevallen een handtekening moeten plaatsen en de brief terug moeten sturen. Online wordt er in de meeste gevallen om een digitale handtekening gevraagd. Daarnaast zal je kopieën van je identiteit moeten opsturen. Deze werkwijze wordt ook gehanteerd bij een zakelijk doorlopend krediet. Meer weten over de zakelijke lening? Druk dan snel op de link!

Rebecca Nunez

Auteur

Mijn naam is Rebecca Nunez, ik schrijf dagelijks over producten in de financiële sector. Tevens ben ik zelf actief in de aandelenmarkt. Naast de functie van auteur draag ik de verantwoordelijkheid van eindredacteur op deze website.

Laatst geüpdatet op: sep 13, 2022 @ 15:21

Wellicht vind je dit ook interessant

Handige en actuele informatie tijdens je zoektocht naar de best passende kredietverstrekker.

Alternatieve leenvormen

Bekijk alternatieve leenvormen of vergelijk op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.