...

Geld lenen met BKR

door | sep 13, 2022

Wil jij geld lenen met BKR? Veel mensen denken dat het helemaal niet mogelijk is, maar dat is niet het geval. Een BKR registratie zegt enkel iets over je leenervaring en betalingshistorie, een positieve BKR registratie kan zelfs een voordeel zijn als je wil beginnen met een lening afsluiten. Wil je alles te weten komen over dit onderwerp? Lees dan snel verder want we leggen je alles uit.
Lenen zonder papierwerk
 • Zonder BKR check
 • Geen papierwerk
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Mini-leningen tot €1.500,-
 • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

Vind de beste lening met BKR

Verschillende kredietverstrekkers vergelijken op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.

Geld lenen met BKR vergelijken

“Saldodipje is de enige aanbieder van mini leningen in Nederland. Het bedrijf heeft al meer dan 2 miljoen klanten mogen voorzien van krediet.”

– Rebecca Nunez | Product expert

1

Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd & JKP %

30 dagen

Gem. 6,17%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

2
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8,3 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd & JKP %

45 dagen

Gem. 9,67%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

3
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd & JKP %

62 dagen

Gem. 7,11%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Waarom geld lenen met BKR?

Geld lenen met BKR is mogelijk voor verschillende leendoelen. Bijvoorbeeld voor onvoorziene uitgaven, of de laatste rekeningen in de maand. Vaak is er haast bij geboden, gelukkig biedt geld lenen met BKR de oplossing.

Met een maximale looptijd van 62 dagen & een aanvraag zonder gedoe kiezen steeds meer mensen voor dit krediet. Bekijk de info hiernaast om meer te weten te komen over de aanvraag.

Gewenste bedrag en looptijd

Op de website van de kredietverstrekker zal je allereerst het gewenste leenbedrag en looptijd moeten kiezen. Vrijwel iedere partij beschikt over een bereken tool of kostenoverzicht om de totale kosten inzichtelijk te maken.

Kies hier je gewenste bedrag en looptijd

Upload je ID-document

Na het kiezen van je leenbedrag en gewenste looptijd kun je de aanvraag officieel starten. Een offerte aanvraag kost geen geld en is vrijblijvend. De kredietverstrekker zal je identiteit willen verifiëren met de in te vullen gegevens, hiervoor moet je een geldig ID-document uploaden.

Het uploaden van deze gegevens gebeurt altijd in een veilige omgeving op de website van de kredietverstrekker. Je ID uploaden doe je hier.

Vul je gegevens in

Na het uploaden van een geldig ID-document is het tijd voor de persoonlijke gegevens. Deze gegevens laat je in een veilige omgeving achter bij de kredietverstrekker.

Klik hier.om je aanvraag gegevens in te vullen

Bankrekening verfiëren

De laatste stap in de aanvraag is het verifiëren van je bankrekening. Dit gaat volledig online en is mogelijk met iedere bank in Nederland. De kredietverstrekker wil ook hiermee verifiëren dat ze met de juiste persoon te maken hebben, daarnaast willen ze weten waar het leenbedrag gestort moet worden. 

Krediet groep nederland
Lenen zonder papierwerk
 • Zonder BKR check
 • Geen papierwerk
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Mini-leningen tot €1.500,-
 • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

geld lenen met bkr

Geld lenen met BKR notering

Om te beginnen geven we even wat achtergrondinformatie over het BKR. De afkorting staat voor Stichting Bureau Krediet Registratie, deze is opgericht in 1965 door kredietverstrekkers en Nederlandse banken. Op dit moment staan de leningen van ruim 11 miljoen Nederlandse consumenten geregistreerd in het register van het BKR.

Als je een nieuwe lening gaat afsluiten wordt dit register altijd geraadpleegd door kredietverstrekkers, maar hoe werkt dit? En hoe werkt geld lenen met BKR? We leggen het je direct uit in deze handige gids.

Hoe werkt een BKR registratie?

Als aanbieders een lening verstrekken die hoger ligt dan 250 euro zijn kredietverstrekkers verplicht om een BKR registratie te doen, na het afsluiten van een telefoonabonnement is het dus zo, dat je het BKR registreert en vaststelt wat voor BKR codering je toegewezen krijgt.

De minimale looptijd van de lening moet daarbij één maand of langer zijn, deze regels gelden ook voor een zakelijke lening met persoonlijke aansprakelijkheid als het bedrag hoger ligt dan 1000 euro.

Een geldverstrekkers is altijd degene die een lening bij het BKR moet registreren, alleen mini lening afsluiten met een looptijd die korter dan 1 maand is wordt niet als krediet geregistreerd. Om je inzicht te geven wanneer een lening terug komt in het BKR hebben we een lijstje opgesteld:

Welke soort leningen zijn niet BKR geregistreerd?

Er zijn leningen die niet door het BKR worden vastgelegd, zo wordt het afsluiten van de eerste hypotheek niet in het register terecht. Deze lening wordt alleen in het kadaster geregistreerd en telt niet mee bij een BKR check. Andere leningen die niet meegenomen worden zijn een studielening of een onderhandse lening. Leningen die dus niet in het BKR register staan zijn:

 1. Eerste hypotheek
 2. Minilening met looptijd korter dan 1 maand
 3. Achterstand bij de Belastingdienst
 4. Achterstanden bij Zorgverzekeraars
 5. Achterstanden bij energieleveranciers
 6. Studiefinanciering van DUO

Wil je geld lenen zonder BKR & zonder gedoe? Bekijk de mogelijkheden die het beste passen voor jouw leendoel in de vergelijker.

Kan ik geld lenen met BKR registratie?

Ja, het is dus heel goed mogelijk om te beginnen met geld lenen met BKR, zeker als je een positieve BKR registratie in het systeem hebt staan. Deze krijg je als je een lening hebt uitstaan die altijd netjes volgens afspraak is terugbetaald. Een nieuwe lening aanvragen is makkelijk als je je altijd aan de afspraken hebt gehouden.

Het overgrote deel van de Nederlanders heeft overigens een positieve BKR registratie, als je deze registratie hebt is dat een positief signaal voor de kredietverstrekker omdat je altijd positief betaalgedrag hebt laten zien.

Over het algemeen is geld lenen met een BKR met een goede codering goed mogelijk, bijvoorbeeld in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Geld lenen met BKR met een minilening

Lenen met een BKR registratie is ook mogelijk met een minilening bij een van de kredietverstrekkers die ook met een negatieve BKR registratie leningen verstrekken. Zoals je eerder kon lezen wordt er bij dit soort leningen geen registratie wordt gedaan zolang de looptijd maar 30 dagen of korter is.

Heb je al schulden, of zit je al in de financiële problemen? Blijf dan wel altijd nadenken over verantwoord en snel geld lenen, ondanks dat er niet naar een negatieve BKR registratie wordt gekeken zitten er wel gevolgen aan het niet tijdig terugbetalen van dit soort leningen.

Blijf altijd goed onderzoek doen en kijk naar het jaarlijks kostenpercentage, de maximale looptijd, maximale wettelijke rente en bekijk of lenen met een BKR registratie een goede oplossing is.

Kan ik geld lenen met negatieve BKR registratie?

Ja, het is ook mogelijk om met een negatieve BKR registratie te lenen, je moet dan wel wat beter onderzoek doen, want met een negatieve BKR kun je hoogstwaarschijnlijk geen persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten.

Kredietverstrekkers kijken altijd naar een graadmeter die ook wel de negatieve BKR codering genoemd wordt. De codes die we nu gaan bespreken geven de ernst van de betalingsachterstand aan:

A1: codering: betalingsachterstand met betalingsregeling

Als er sprake is van een A1 codering is er een betalingsregeling met een kredietverstrekker getroffen, dit is uiteraard gekomen nadat er een betalingsachterstand is ontstaan. Als er sprake is van een code A betekent dit dat er ooit een achterstand in betalingen van een krediet is geweest.

A2: betalingsachterstand en lening is direct opeisbaar

Als er sprake is van een A2 codering is er soms nog geen betalingsregeling getroffen en is het te betalen bedrag opeisbaar door de geldeiser, je zit dan vaak feitelijk nog met een betalingsachterstand. Een hypotheek aanvragen of een persoonlijke lening aanvragen is niet mogelijk als je bij het BKR bekend bent met deze code

A3: betalingsachterstand met afspraken die met de schuldeiser gemaakt zijn

Als je een A3 codering hebt was er bij een krediet sprake is (geweest) van een betalingsachterstand, en het krediet is vervolgens met een afboeking of kwijtschelding afgedaan. Een A3-codering wordt van al deze coderingen gezien als behoorlijk serieus.

Dat komt omdat het een teken is dat de kredietverstrekker ervoor heeft gekozen een deel kwijt te schelden om een deel van het geld terug te krijgen. Een persoonlijke lening afsluiten of een hypotheek krijgen is met deze BKR registratie zo goed als onmogelijk.

A4: betalingsachterstand maar je bent niet bereikbaar

Als je een A4 codering hebt laat dat zien dat een betalingsachterstand of lening niet afgelost is, en dat de kredietverstrekker geen contact heeft kunnen krijgen met diegene die de A4 codering op zijn naam heeft.

De vorderingen konden hierdoor niet worden geïnd, om deze reden is een A4 BKR codering de zwaarste negatieve registratie die je kunt krijgen bij het Bureau Krediet Registratie. Met deze negatieve registratie kun je eigenlijk alleen nog maar lenen door een minikrediet af te sluiten. Let op, lenen met een negatieve BKR is mogelijk, maar blijf wel altijd verantwoord geld lenen.

H: herstel (geen schulden)

Als je een H codering hebt staan bij het BKR is het gewoon mogelijk om geld te lenen met BKR, je hebt dan geen betalingsachterstanden en geen openstaande schulden. Een persoonlijke lening vinden is met deze BKR codering geen enkel probleem.

Als je bij een BKR registratie de codering A2 tot A4 hebt staan, is met BKR geld lenen bijna onmogelijk, met een A1 codering is er met sommige kredietverstrekkers nog wel iets mogelijk, maar sommige aanbieders zullen je nog steeds afwijzen.

Hoe lang blijft registratie zichtbaar bij Bureau Krediet Registratie?

Je BKR registratie blijft zichtbaar zolang de lening loopt, na het aflossen van de lening ben je nog niet van de registratie af. Na de einddatum van de lening is de BKR registratie nog zo’n 5 jaar zichtbaar, net zoals de codering.

Zodra de achterstand is hersteld en voorzien van een H codering is deze nog 5 jaar zichtbaar in het register. Daardoor kan een negatieve BKR registratie je nog best lang achtervolgen na het afsluiten van een lening.

Lening met negatieve BKR registratie afsluiten niet mogelijk

Je kunt in sommige situaties met een negatieve BKR registratie gewoon geen lening afsluiten, maar waarom is dit eigenlijk het geval? Nou, de kredietaanbieder ziet namelijk dat in financiële problemen komt en je het geld wellicht niet kunt terugbetalen.

Het is dus een belang voor beide partijen, de bank wil niet dat jij in betalingsproblemen komt, en wil wel graag dat de lening op tijd wordt afbetaald.

Hoe kun je herstel laten zien en een positieve registratie krijgen?

Als je inmiddels een betalingsregeling afgesproken hebt en er sprake is van herstel, dan moet je er voor zorgen dat de kredietverstrekker ziet dat alle achterstallige betalingen afgehandeld zijn. Zo kun je vervroegd aflossen, heb je misschien al een volledige aflossing gedaan of heb je wat maanden achterstand ingehaald.

Gedurende 5 jaar moet je kunnen aantonen dat je niet nog een keer in de problemen komt bij het terugbetalen van een lening, daardoor voorkomt de kredietverstrekker dat je te veel geld leent of een lening afsluit waarbij je problemen krijgt met de afbetaling.

Lening aanvragen met BKR

Wil jij kijken naar alle leningen die beschikbaar zijn, of wil je lenen met een negatieve BKR? Dan kun je op onze website een handige vergelijking maken van alle mogelijkheden op de Nederlandse markt.

Maak gebruik van de vergelijker om de beste lening te vinden en kijk goed naar je persoonlijke situatie, de keuze leenbedrag moet wel passen bij je draagkracht. Ook kan het zijn dat je wellicht op zoek bent naar een zakelijk krediet, dan raden we je aan om op deze pagina te kijken.

Wil je de laagste rente betalen? Dan kun je het beste kiezen voor een persoonlijke lening, de afbetaling van dit soort leningen duurt vaak langer, maar kredietaanbieders verstrekken deze lening alleen als je een gezonde BKR codering hebt.

Rebecca Nunez

Auteur

Mijn naam is Rebecca Nunez, ik schrijf dagelijks over producten in de financiële sector. Tevens ben ik zelf actief in de aandelenmarkt. Naast de functie van auteur draag ik de verantwoordelijkheid van eindredacteur op deze website.

Laatst geüpdatet op: sep 13, 2022 @ 23:24

Wellicht vind je dit ook interessant

Handige en actuele informatie tijdens je zoektocht naar de best passende kredietverstrekker.

Alternatieve leenvormen

Bekijk alternatieve leenvormen of vergelijk op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.