...

Minilening

door | jul 22, 2022

Een minilening afsluiten biedt uitkomst bij een krappe kas of onvoorziene uitgaven. Momenteel is er één betrouwbare kredietverstrekker waarbij je een minilening kunt aanvragen, dit is Saldodipje. Op deze pagina vind je een actuele informatiegids met handige tips en stappenplannen. Direct aan de slag? Kies direct voor minilening vergelijken en vraag een gratis offerte aan.

Lenen zonder papierwerk
 • Zonder BKR check
 • Geen papierwerk
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Mini-leningen tot €1.500,-
 • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

Vind de beste minilening

Verschillende kredietverstrekkers vergelijken op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.

Minilening vergelijken

“Saldodipje is de enige aanbieder van mini leningen in Nederland. Het bedrijf heeft al meer dan 2 miljoen klanten mogen voorzien van krediet.”

– Rebecca Nunez | Product expert

1

Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd & JKP %

30 dagen

Gem. 6,17%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

2
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8,3 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd & JKP %

45 dagen

Gem. 9,67%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

3
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd & JKP %

62 dagen

Gem. 7,11%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Kleine lening aanvragen: waarom?

Een mini of kleine lening aanvragen kan in tal van situaties als een uitstekende oplossing dienen. Heb je te maken met onvoorziene uitgaven, of kom je net niet rond met de laatste rekeningen?  De minilening zorgt voor een paar weken extra ruimte en adem.

Door de maximale looptijd van 62 dagen, een aanvraag zonder gedoe & gratis aanvraag overwegen steeds meer huishoudens dit type krediet. Bekijk de info hiernaast om meer te weten te komen over de aanvraag.

Gewenste bedrag en looptijd

Op de website van de kredietverstrekker zal je allereerst het gewenste leenbedrag en looptijd moeten kiezen. Vrijwel iedere partij beschikt over een bereken tool of kostenoverzicht om de totale kosten inzichtelijk te maken.

Kies hier je gewenste bedrag en looptijd

Upload je ID-document

Na het kiezen van je leenbedrag en gewenste looptijd kun je de aanvraag officieel starten. Een offerte aanvraag kost geen geld en is vrijblijvend. De kredietverstrekker zal je identiteit willen verifiëren met de in te vullen gegevens, hiervoor moet je een geldig ID-document uploaden.

Het uploaden van deze gegevens gebeurt altijd in een veilige omgeving op de website van de kredietverstrekker. Je ID uploaden doe je hier.

Vul je gegevens in

Na het uploaden van een geldig ID-document is het tijd voor de persoonlijke gegevens. Deze gegevens laat je in een veilige omgeving achter bij de kredietverstrekker.

Klik hier.om je aanvraag gegevens in te vullen

Bankrekening verfiëren

De laatste stap in de aanvraag is het verifiëren van je bankrekening. Dit gaat volledig online en is mogelijk met iedere bank in Nederland. De kredietverstrekker wil ook hiermee verifiëren dat ze met de juiste persoon te maken hebben, daarnaast willen ze weten waar het leenbedrag gestort moet worden.

Krediet groep nederland
Lenen zonder papierwerk
 • Zonder BKR check
 • Geen papierwerk
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Mini-leningen tot €1.500,-
 • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

minilening aanvragen

Wat is een minilening?

Een minilening is een kleine lening met een korte looptijd. Ondanks de groeiende populariteit van minileningen weten maar weinig mensen wat deze leenvorm precies inhoud. Een minilening is ook bekend onder de benamingen minikrediet, klein krediet en flitskrediet. Al deze begrippen betekenen hetzelfde, namelijk een kleine lening met een korte looptijd tot 1500 euro welke je gemakkelijk online kunt afsluiten.

Een minilening afsluiten is niet duur zolang je netjes aan de betalingsverplichting voldoet. De leenvorm is ideaal voor bij een krappe kas of onvoorziene uitgaven. In onze vergelijker vind je een totaaloverzicht van betrouwbare verstrekkers van de mini lening.

Kenmerken van een minilening

Een minilening laat zich voornamelijk kenmerken door het maximale bedrag dat je kunt lenen en de relatief korte looptijd. Je kunt een klein bedrag lenen van 100 euro tot 1500 euro. Afhankelijk van het maximale leenbedrag heb je een looptijd van minimaal 30 tot maximaal 62 dagen. In deze termijn dient het leenbedrag inclusief rentekosten te worden afgelost.

Hieronder vind je de belangrijkste kenmerken van de minilening:

 • Een minilening is niet gebonden aan een BKR toetsing
 • Je kunt geld lenen vanaf 100 euro met een maximum tot 1500 euro
 • Een bewijs van inkomen hoeft niet aangeleverd te worden
 • Het leenbedrag staat binnen 24 uur op je rekening
 • Een aanvraag is altijd gratis en vrijblijvend
 • Geld lenen met BKR codering is mogelijk

Wil je direct profiteren van de voordelen die een mini lening te bieden heeft? Bekijk ons actuele overzicht met onder andere de betrouwbare kredietverstrekker Saldodipje.

Minilening aanvragen: de voordelen

Wil je een minilening aanvragen? Dan profiteer je van een aantal voordelen. Een minilening houdt in dat je het leenbedrag snel beschikbaar hebt en dit vrij kunt besteden. Hieronder een handig overzicht:

 1. Vrij te besteden: anders dan bij andere leenvormen mag je met een minilening zelf besluiten waar je het leenbedrag aan uitgeeft.
 2. Geen BKR toetsing: traditionele leenvormen kunnen enkel worden afgesloten met een positieve BKR registratie. Een negatieve codering resulteert in de meeste gevallen voor een weigering. Een minilening is niet gebonden aan een BKR toetsing en wordt niet aangemeld in het register, dit wordt ook wel lenen zonder BKR genoemd.
 3. Korte looptijd: met de korte looptijden ben je verzekerd van lage rentekosten, zo kun je al 100 euro lenen voor €0,99 cent rentekosten. Over het algemeen geldt namelijk, hoe langer de looptijd, hoe hoger de rentekosten.
 4. Vervroegd & boetevrij aflossen: een minilening mag ten alle tijde vervroegd worden afgelost. Dit is boetevrij. Wel dient de volledige schuld inclusief rentekosten in één keer afgelost te worden, dit mag dus niet in delen.
 5. Geen vaste baan nodig: een vast inkomen is niet essentieel voor een minilening aanvraag. Daarmee ook ideaal voor zelfstandig ondernemers.
 6. Snel op je rekening: een kleine lening kan binnen 10 minuten op je rekening staan. Dit is echter alleen mogelijk wanneer je over krediethistorie met de kredietverlener beschikt. Is dit niet het geval dan ben je verzekerd van een storting binnen 24 uur.

Minilening afsluiten: de nadelen

Een spoed minilening aanvragen kent natuurlijk niet alleen maar voordelen. Om goed te weten waar je aan toe bent tijdens een aanvraag willen we deze punten ook met je bespreken. Hieronder een handig overzicht met punten die je in de overweging kunt meenemen:

 • Relatief hoge rente: minileningen hebben een relatief hoog rentepercentage in vergelijking met traditionele leenvormen zoals de persoonlijke lening of het doorlopend krediet.
 • Overkreditering: een minilening is gemakkelijk aan te vragen en de kans op overkrediteren is hierdoor sneller aanwezig.
 • Hoge boetes: kun je niet aan de afgesproken betalingsverplichting voldoen? Dit gaat gemoeid met hoge boetes, hierdoor wordt kleine bedragen lenen een stuk duurder. Voorkom dit en zorg dat je altijd op tijd terug kunt betalen.
 • Korte looptijd: de korte looptijd is enerzijds een voordeel door de lage rentekosten maar anderzijds heb je te maken met een kortere tijd waarin de schuld inclusief rente moet worden afgelost.

Benieuwd geworden naar je eigen mogelijkheden? Kies voor de minileningen van de enige betrouwbare kredietverstrekker in Nederland. In de vergelijker vind je een overzicht met belangrijkste informatie zoals de rentes, looptijden, totale kosten en meer.

Rebecca Nunez

Auteur

Mijn naam is Rebecca Nunez, ik schrijf dagelijks over producten in de financiële sector. Tevens ben ik zelf actief in de aandelenmarkt. Naast de functie van auteur draag ik de verantwoordelijkheid van eindredacteur op deze website.

Laatst geüpdatet op: sep 14, 2022 @ 00:24

Wellicht vind je dit ook interessant

Handige en actuele informatie tijdens je zoektocht naar de best passende kredietverstrekker.

Alternatieve leenvormen

Bekijk alternatieve leenvormen of vergelijk op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.