...

Deposito rente vergelijken

door | jun 24, 2019

Op zoek naar de hoogste deposito rente? Het loont om alle spaardeposito verstrekkers met elkaar te vergelijken. Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat je op zoek bent naar waardevolle informatie over deze spaarvorm? Je bent precies op de goede plek. We hebben op deze plek namelijk alle belangrijke punten voor je beschreven. Je kunt direct de keuze maken om alle deposito verstrekkers te vergelijken op de voorwaarden en rente.
ICS go card
Raisin spaardeposito's
 • Gedekt met nationale depositogarantiestelsels
 • Toprentes tot 2,10% per jaar
 • Je betaalt niets aan Raisin
 • 490.000 spaarders gingen je voor
 • Grote keuze aan banken

★★★★: 8,5/10

Vind de beste spaardeposito

Verschillende spaardeposito’s vergelijken op basis van rentes, prijzen, kenmerken en beoordelingen.

Welke partijen vergelijken wij onder andere?

Leningenhypotheek.com bied je een betrouwbare vergelijking. Behaal de laagste jaarkosten & profiteer van de hoogste spaarrentes. Meer weten? Lees onze informatiegidsen.

Spaardeposito vergelijken

“In de huidige tijd ligt de spaarrente zeer laag, soms staat die zelfs negatief en moet je bij betalen om te sparen. Veel mensen wijken uit naar een spaardeposito.”

– Rebecca Nunez | Product expert

1
Krediet groep nederland
Op basis van 2 jaar looptijd, geen bronbelasting

★★★★

8,7 / 10

Min./max. inleg

€10.000,- tot €100.000,-

Spaarrente (vast)

2% per jaar

Rendement

€400,-

Inleg: €10.000,-

2
Krediet groep nederland
Op basis van 2 jaar looptijd, geen bronbelasting

★★★★

8,5 / 10

Min./max. inleg

€500,- tot €95.000,-

Spaarrente (vast)

1,75% per jaar

Rendement

€353,-

Inleg: €10.000,-

3
Krediet groep nederland
Op basis van 2 jaar looptijd, bronbelasting actief

★★★★

8 / 10

Min./max. inleg

€10.000,- tot €100.000,-

Spaarrente (vast)

1,70% per jaar

Rendement

€340,-

Inleg: €10.000,-

4
Krediet groep nederland
Op basis van 2 jaar looptijd, geen bronbelasting

★★★★★

7,7 / 10

Min./max. inleg

€5.000,- tot €100.000,-

Spaarrente (vast)

1,70% per jaar

Rendement

€280,-

Inleg: €10.000,-

5
Krediet groep nederland
Op basis van 2 jaar looptijd, bronbelasting actief

★★★★★

7,7 / 10

Min./max. inleg

€10.000,- tot €100.000,-

Spaarrente (vast)

1,40% per jaar

Rendement

€280,-

Inleg: €10.000,-

6
Krediet groep nederland
Op basis van 2 jaar looptijd, geen bronbelasting

★★★★★

7,5 / 10

Min./max. inleg

€5.000,- tot €100.000,-

Spaarrente (vast)

1,30% per jaar

Rendement

€260,-

Inleg: €10.000,-

7
Krediet groep nederland
Op basis van 2 jaar looptijd, geen bronbelasting

★★★★★

7,3 / 10

Min./max. inleg

€5.000,- tot €100.000,-

Spaarrente (vast)

1,22% per jaar

Rendement

€244,-

Inleg: €10.000,-

8
Krediet groep nederland
Voordelige spaardeposito's

★★★★

8,5 / 10

Kosten p/m

Gratis

Spaarrente

2,10% per jaar

Garantiestelsel

Heel Europa

* Vergelijking is tot stand gekomen door middel van de volgende gegevens: looptijd van 2 jaar met een inleg van €10.000,-. Rente vertoning is op jaarbasis tenzij anders vermeld. Iedere partij in de vergelijker is aangesloten bij een depositogarantiestelsel.

Welke spaardeposito past bij mij?

Kies je voor een lange termijn deposito of korte termijn deposito. Voor beide keuzes geldt dat je bewust een bedrag wegzet voor de gekozen looptijd, het staat vast. De beloning die je voor deze spaarvorm ontvangt is een deposito rente.

De rente is de beloning welke je ontvangt voor het vastzetten van eigen vermogen voor een bepaalde looptijd. In de meeste gevallen worden deposito spaarrekening aangeboden met looptijden die variëren tussen de 1 en 20 jaar.

Minimale & maximale inleg

Tijdens de keuze voor een spaardeposito is het belangrijk om je maximale inleg in kaart te brengen. De verstrekkers van deposito’s hanteren een minimale en maximale inleg. Deze bedragen variëren van €500,- tot €100.000,-. Deze gegevens kun je terugvinden in de vergelijker.

Looptijden

Ga je voor een korte- of lange termijn deposito? Doorgaans variëren de looptijden van 1 tot 20 jaar. Afhankelijk van de gekozen looptijd zal het rente aanbod verschillen. Doorgaans geldt dat een langere looptijd een hoger rendement oplevert.

Rente

De aangeboden rente door de deposito verstrekker staat vast. Dit betekent dat deze niet wijzigt gedurende de looptijd. De hoogte van de rente bepaalt het rendement dat je maakt op je inleg. Kies je voor een looptijd van 2 jaar met een inleg van €10.000,- en ontvang je 2% rente? Dan pak je €400,- rendement.

ICS go card
Banca Progetto
 • Geen bronbelasting in Italië
 • Vanaf 2% rente
 • Online verlengen mogelijk
 • Min./max. inleg €10.000 – €100.000
 • Zonder kosten

★★★★: 8,7/10

De deposito, een kleine introductie

Het afsluiten van een deposito rekening. Je zult wellicht al eens van deze spaarvorm gehoord hebben maar weet je precies wat het inhoudt? Het is samen met de spaarrekening de meest gekozen spaarvorm in Nederland. Dit betekent dus ook dat een deposito rekening niet hetzelfde is als een spaarrekening. Wellicht is deze spaarvorm een voordelige keuze voor jou? Allereerst is het verstandig om je in te lezen over deposito sparen. Op deze pagina is het mogelijk om te kiezen voor deposito vergelijken of jezelf in te lezen met alle benodigde informatie voordat je spaardeposito afsluit.

Kenmerkend aan de deposito

Wanneer je de keuze maakt voor deposito sparen zul je de keuze moeten maken uit een lange termijn deposito of korte termijn deposito. Voor beide keuzes geldt dat je bewust een bedrag wegzet voor de gekozen looptijd. Hier kun je dan ook niet aankomen tijdens de looptijd, het staat vast. De beloning die je voor deze spaarvorm ontvangt is een deposito rente. Deze ontvang je van de deposito sparen verstrekker waarmee je een overeenkomst hebt afgesloten over de looptijd en rente.

De rente deposito is de beloning welke je ontvangt voor het vastzetten van eigen vermogen voor een bepaalde looptijd. Zoals we net al zeiden moet je kiezen tussen de lange termijn deposito of de korte termijn deposito. Dit heeft betrekking tot de looptijd. In de meeste gevallen worden deposito spaarrekening aangeboden met looptijden die variëren tussen de 1 en 20 jaar.

We spreken over een termijn deposito wanneer de looptijd niet langer dan 1 jaar bedraagt. Steeds meer mensen kiezen voor de termijn deposito als alternatief voor de spaarrekening. Deze rentes voor deze spaarvorm liggen vandaag de dag historisch laag in tegenstelling tot deposito sparen, je kunt met deze vorm van sparen in ieder geval nog een redelijk rentepercentage krijgen, al zijn er op dit moment betere beleggingen beschikbaar.

Wat is een deposito?

Wat is een deposito precies? Hierboven hebben we al kort een aantal kenmerken van deze spaarvorm met je bespreken. Echter zijn er nog meer belangrijke punten welke we met je gaan bespreken. Natuurlijk willen we eerst dat je op de hoogte bent van de deposito betekenis. Lees mee om antwoord te krijgen op de vraag: wat is deposito?

Deposito sparen is een spaarvorm waarbij de consument een bepaald bedrag vastzet voor een vooraf afgesproken looptijd. Wanneer je voldoet aan alle voorwaarden welke bij deze spaarvorm behoren ontvang je voor het vastzetten een beloning. De beloning ontvang je in de vorm van een deposito rente. De hoogte van deze rente wordt voor het afsluiten vastgesteld. Een voordeel van deze spaarvorm is dat de deposito rente gedurende de looptijd niet kan veranderen. Je zult dus niet te maken hebben met negatieve of positieve fluctuaties.

Wat is deposito sparen: gestelde voorwaarden

Wanneer we het hebben over de deposito betekenis zullen we ook zeker moeten hebben over de gestelde voorwaarden. Een van de belangrijkst gestelde voorwaarden is dat je tijdens de looptijd geen geld mag opnemen of storten. Doe je dit wel dan kan dit nadelige gevolgen voor de deposito rente. Zoals we je al hadden verteld in de introductie zul je bij de meeste verstrekkers van deze spaarvorm kunnen kiezen voor een looptijd die varieert van 3 maanden tot 25 jaar.

Wat is een deposito samengevat

We hopen dat je nu wat meer begrijpt van de spaardeposito betekenis. Nog niet helemaal? Hieronder hebben we het antwoord op de vraag: wat is een spaardeposito? Samengevat. Deze spaarvorm houdt in dat je je eigen vermogen onder brengt op een deposito spaarrekening. Dit bedrag staat voor een termijn dat je zelf hebt gekozen. Over deze periode ontvang je een rente.

Daarnaast is het in de meeste gevallen niet mogelijk om zowel geld op te nemen als te storten. Voordat je de keuze maakt om deze leenvorm af te sluiten is het natuurlijk essentieel dat je op de hoogte bent van de deposito betekenis. Daarnaast is er nog veel meer informatie welke van waarde kan zijn in je zoektocht naar de verstrekkers welke het meeste rendement biedt. Deposito vergelijken kan je hier goed bij helpen.

Hoogste rente deposito, waar op te letten?

Vrijwel iedereen is op zoek naar de hoogste deposito rente. Dit is niet gek want het is het belangrijkste aspect wanneer je deze spaarvorm wil afsluiten. Het is niet gek dat er door de consument voornamelijk op zoek wordt gegaan naar de hoogste deposito rente. Dit is namelijk de beloning welke wordt ontvangen voor het vastzetten van het eigen kapitaal.

Om een goed beeld van het aanbod te krijgen is het slim om te kiezen voor deposito rente vergelijken. Wil je je allereerst even inlezen hoe de spaarrente deposito precies in zijn werking gaat dan is dit natuurlijk ook mogelijk.

Hoogste rente deposito en looptijd

Het kan zijn dat je de hoogste rente deposito hebt gevonden. Echter zul je wel rekening moeten houden met de te kiezen looptijd. Er wordt voornamelijk van de hoogste deposito rente geprofiteerd door de consumenten welke kiezen voor een langere looptijd. Hoe langer de gekozen looptijd, hoe hoger de deposito rentes.

Je kunt dus op zoek gaan naar een verstrekker van een spaardeposito waarbij je het geld voor een lange looptijd kunt vastzetten. In principe beschik je nu over de beste deal. Je zult wel rekening moeten houden dat het verband tussen de hoogste rente deposito en de looptijd iets genuanceerder ligt dan dat we hierboven hebben beschreven. We zullen het een ander voor je gaan verduidelijken. Laten we allereerst starten bij het kiezen tussen een lange termijn of korte termijn deposito.

Hoogste deposito rente met lange- of korte termijn looptijd?

Behaal je door hoogste spaarrente deposito bij de keuze voor het vastzetten van geld voor een lange of korte termijn? Een goede vraag, want er zitten wat verschillen in de opbouw bij beide keuzes. Kies je voor een kortlopende spaardeposito dan worden de deposito rentes vastgesteld aan de hand van actuele renteontwikkelingen op de financiële markt. Je valt onder een korte termijn deposito wanneer je de keuze hebt gemaakt voor een looptijd tot maximaal 2 jaar.

De hoogste deposito rente verwachting wordt bij een lange termijn plan anders berekend. Dit kan gevolgen hebben voor je uiteindelijke rente spaardeposito. Deze wordt bij een lange termijn plan namelijk vastgesteld aan de hand van de tarieven op de kapitaalmarkt. Maar wat is het gevolg van deze twee berekeningen dan?

Berekening rente spaardeposito en de gevolgen

De berekening van de hoogste spaardeposito is dus afhankelijk van de looptijd die je zelf kunt kiezen. Wat veel mensen niet weten is dat de manier van vaststellen van de rente invloed heeft op je uiteindelijke rendement. We zullen je uitleggen hoe het precies zit.

Door de verschillende manieren van berekenen kan het voorkomen dat je met een 1 jaar lang durende spaardeposito dezelfde of meer rente ontvangt dan dat je kiest voor een spaardeposito met een looptijd van 3 of 4 jaar. Het is dan ook essentieel dat je niet alleen maar op de hoogste deposito moet letten. Het is verstandig om de hoogste rente deposito van verschillende verstrekkers samen met de looptijd onder elkaar zet. Dit is ook mogelijk middels spaardeposito vergelijken.

De oplossing?

Wil je een oplossing voor deze veelgemaakte fout door mensen die op zoek zijn naar een spaardeposito? Kies dan voor spaardeposito vergelijken. Hier kun je alle verstrekkers onafhankelijk en gratis met elkaar vergelijken. Je bent ervan verzekerd dat je over de best passende deal beschikt welke perfect aansluit bij jouw wensen.

Hier zullen ook de actuele aanbiedingen en kortingen worden gepresenteerd. Let goed op de hoogste deposito rente en de bijbehorende looptijd om tot het hoogste rendement te komen. Ben wel op de hoogte van het feit dat je gedurende de looptijd niet meer bij het ingelegde vermogen kunt komen. Je kunt het bedrag niet verminderen of verhogen.

Deposito rente uitbetaling, hoe zit het?

Je zult je wellicht afvragen hoe het zit het met deposito rentes en uitbetaling. Bij de meeste spaardeposito verstrekkers in Nederland is het in de standaardsituatie zo dat je deze elk jaar eenmalig krijgt uitgekeerd. Met nadruk op de standaardsituatie want is het namelijk ook mogelijk dat je te maken kan krijgen met andere termijnen waarin de rente op deposito wordt uitbetaald.

Zo kan het voorkomen dat je de behaalde rente spaardeposito in plaats van jaarlijks aan het einde van de looptijd ontvangt. Het andere uiterste is dat sommige verstrekkers een maandelijkse betaling van de rente hanteren. De meeste consumenten kiezen voor een jaarlijkse rente deposito. Vaker rente ontvangen gedurende de looptijd? Ga op zoek naar een aanbieder welke maandelijkse uitbetaling biedt.

Let op, houd rekening met het feit dat de termijnen waarin in de rente wordt overgemaakt invloed kan hebben op de hoogste deposito rente. Zoals we al zeiden is het in de standaardsituatie een jaarlijkse betaling. Genieten van een maandelijkse rente betaling kan ervoor zorgen dat je niet profiteert van de hoogste deposito rente. Daarentegen is de keuze voor een uitbetaling aan de het einde van de looptijd beloond met de aller hoogste deposito rente.

Deposito rente verwachting

Veel mensen zijn op zoek naar de deposito rente verwachting. Dit is natuurlijk niet gek en juichen wij alleen maar toe. Je wilt namelijk deposito sparen hoogste rente en hiervoor is het moment van afsluiten erg belangrijk. Tevens zal de deposito hoogste rente gedurende de gekozen looptijd vast staan. Dit brengt het voordeel met zich mee dat je niet met negatieve fluctuaties te maken krijgt. Hier aan gelijk staat het ook het nadeel, je kunt namelijk niet profiteren van rente verhogingen. De deposito rente verwachting is dan ook zeker een factor om rekening mee te houden. Tevens kan de inflatie ook roet in het eten gooien. Dit dan ook zeker een punt om rekening mee te houden voordat je besluit om een spaardeposito te openen. De inflatiepercentages kun je terugvinden op de website van het CBS.

Daarnaast hadden we je al verteld dat je te maken kan krijgen met twee verschillende rentebepalingen welke afhankelijk is van de gekozen looptijd. Het is lastig om een goede inschatting te maken van de toekomstige rente. Momenteel ligt de rente op deposito tussen de 1,10% en 1,40%. Deze deposito rentes zijn voornamelijk van kracht op spaardeposito’s met een looptijd van maximaal 5 jaar. Een langere looptijd zorgt in de meeste gevallen voor de hoogste deposito rente.

Wellicht heb je ook bij andere populaire spaarvormen gekeken en toevallig ook naar de spaarrekening. Hierbij heb je kunnen zien dat rente zeer laag ligt. Deze keuze levert dan ook weinig tot geen rendement op. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor deposito sparen en zetten hun vermogen voor een bepaalde tijd vast. Het is verstandig om jezelf de vraag te stellen hoe lang je dit het ingelegde vermogen kunt missen. Wanneer je het vanuit de negatieve kant bekijkt hoef je geen rekening te houden met de rente deposito verwachting. Deze zal namelijk niet fluctueren.

Deposito rente 1 jaar vast, is het mogelijk?

De spaardeposito 1 jaar wordt steeds populairder, daarbij wordt de deposito rente 1 jaar vast steeds interessanter. Zoals we je hebben verteld spreek je over een termijn deposito wanneer je beschikt over een deposito rente 1 jaar vast. Maar waarom wordt deze keuze dan steeds populairder?

Dit heeft voornamelijk te maken met de actuele rentestanden van de reguliere spaarrekeningen. Ze zijn zo laag dat mensen op zoek gaan naar een rendabeler alternatief. Hier komt de termijn deposito om de hoek kijken. Je zet het geld vast en wordt beloond met een hogere rente dan een reguliere spaarrekening.

Vooral de consumenten met extra vermogen voor de toekomst kiezen voor de langere looptijden. Geld wat niet speciaal bestemt is voor de toekomst wordt met name in een spaardeposito 1 jaar gestopt. De langere looptijden hebben te maken met een andere rentebepaling. Hier moet je dan ook zeker rekening mee houden tijdens deposito sparen. Deposito vergelijken kan je hier goed op helpen, probeer het eens!

Deposito vergelijken, alles wat je moet weten?

Deposito vergelijken in afgelopen jaren flink in populariteit gestegen. Mede door de vlucht die het internet heeft gemaakt en de lage rente voor spaarrekeningen. Wil je over de beste deal beschikken waardoor je het hoogste rendement behaalt? Deposito rente vergelijken is hiervoor essentieel. Maar waarom dan precies? Deposito sparen vergelijken is enorm belangrijk omdat je het besluit neemt om je geld voor een langere tijd vast te zetten bij de bank of financiële instelling.

Ben op de hoogte van de voorwaarden tijdens deposito rente vergelijken

Daarnaast zul je moeten voldoen aan de voorwaarde dat je geen geld opneemt of stort. Hier hoef je niet op te vergelijken, deze spaarvorm wordt altijd verstrekt met deze voorwaarden. De grootste reden waarom deposito vergelijken zo enorm belangrijk is zijn de rentes welke je worden geboden.

Je zult tijdens het aanvragen een rente offerte ontvangen. Besluit je om deze te accepteren dan zal dit het percentage zijn voor de hele looptijd. Deze zal dan ook niet dalen maar helaas ook niet stijgen. Het moment van afsluiten en de deposito rente verwachting zijn dan ook belangrijk in de keuze voor deze spaarvorm. Gelukkig wordt je goed geholpen wanneer je kiest voor deposito rente vergelijken.

Hieronder zijn we uitgebreid ingegaan op de voorwaarde welke worden gesteld aan deze spaarvorm. Het is slim op hiervan op de hoogte te zijn. Tevens zal de verstrekker je goed inlichten middels de voorwaarden welke je krijgt aangeleverd.

Deposito vergelijken en de looptijd

Op de hoogte van de voorwaarden en gekozen voor deposito vergelijken? Goed bezig. Je zult een keuze moeten maken uit een looptijd waarin je het bedrag wil vastzetten. Bij de meeste verstrekkers is het mogelijk om voor een minimale looptijd van 3 maanden te kiezen. In dit geval kies je voor termijn deposito vergelijken. Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor een looptijd van 25 jaar. Hiervoor zul je logischerwijs ook een grotere beloning ontvangen in de vorm van rente.

Echter wordt de keuze voor 25 jaar tijdens deposito rente vergelijken vaak vermeden. Dit begrijpen wij goed. Het zal voornamelijk te maken hebben met het feit dat de rente niet zal stijgen gedurende de 25 jaar. Het is met vrij veel zekerheid te zeggen dat je gedurende deze looptijd betere aanbiedingen tegenkomt en kampt met een lage rente. Een looptijd van 5 jaar wordt dan ook het meeste gekozen wanneer consumenten spaardeposito vergelijken.

Deposito rente vergelijken en vuistregels, bestaan ze?

Rente deposito vergelijken voor je eerste keer? Klasse, je bent op de goede weg. Veel nieuwkomers vragen zich af of er enige vuistregels bestaan om deposito rente vergelijken wat makkelijker te maken. Er is namelijk een groot aanbod aan verstrekkers welke allemaal verschillen qua rente. Er is een vuistregel waar je handig van gebruik kunt maken: hoe langer de looptijd, hoe hoger de rente.

Dit zul je ook al snel merken tijdens deposito rente vergelijken. Zo kun je al snel zien dat de spaardeposito met de langste looptijd over een hogere rente beschikt dan een spaardeposito met een kortere looptijd. Deze grote beloning en rendement is natuurlijk ook logisch omdat je voor een flinke tijd geen gebruik kunt maken van het vastgezette vermogen.

Pas op met de vuistregel

Pas op met het gebruik van deze vuistregel, ga hier niet volledig blind op af. Zoals we je al eerder op deze pagina hadden verteld ligt de totstandkoming van de rente iets genuanceerder. Hiermee bedoelen we dat afhankelijk van je looptijd de manier van vaststellen van de rente anders verloopt. Een spaardeposito met een langere looptijd wordt anders berekend dan een spaardeposito met een korte looptijd.

Dit kan als gevolg hebben dat je bij de keuze voor een lange termijn spaardeposito van 4 of 5 jaar net zoveel rendement maakt als een spaardeposito met een looptijd van 1 of 2 jaar. Om dit probleem te voorkomen is het belangrijk om naar het renteverschil tussen verschillende looptijden te kijken. Voordat je kiest voor spaardeposito vergelijken is het verstandig om voor jezelf in kaart te brengen hoelang je het geld kan missen.

Waar op te letten tijdens spaardeposito vergelijken?

Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten tijdens deposito rentes vergelijken. Allereerst is het een slimme keuze, je bespaart namelijk altijd of beschikt over het beste aanbod. Dit is bij meerdere producten en diensten zo. Maar waar moet je nou precies goed op letten tijdens de vergelijking van alle verstrekkers? We zullen het hieronder voor je opsommen. Mis het niet, deze informatie kan je meer rendement opleveren.

De voorwaarden van de verstrekker

Net als bij andere financiële producten zijn de voorwaarden van deze spaarvorm van groot belang. Onder de verstrekkers zit er niet heel veel verschil tussen de gestelde voorwaarden. De grootste verschillen tussen verstrekkers kun je voornamelijk terug vinden in de rentes. Een voorbeeld van een voorwaarde welke vrijwel altijd gesteld wordt is dat je gedurende looptijd niets kunt storten of opnemen.

Echter bestaan er vaak wel voorwaarden wanneer er noodgedwongen geld opgenomen moet worden. Wij raden het je aan om ten alle tijden de voorwaarden door te lezen. Zo kom je nooit voor vervelende verassingen te staan.

Tevens kan het voorkomen dat de verstrekker een minimale en sommige gevallen een maximale inleg vereisen. In de meeste gevallen varieert de minimale inleg tussen de € 250,- en € 5.000,-. Er zijn verstrekkers welke je de mogelijkheid geven om er een te openen zonder inleg van geld.

En niet te vergeten, de uitbetaling van de rente. In de standaardsituatie is het namelijk vaak zo dat je deze jaarlijks eenmalig krijgt uitbetaald. Echter kun je bij sommige aanbieders de keuze maken tussen een maandelijkse uitbetaling of zelfs maar één enkele uitbetaling, aan het einde van de looptijd. Tevens zul je moeten letten of je beschikt over een rente-op-rente effect en waarop het bedrag wordt overgemaakt.

Je persoonlijke situatie en wensen

Deposito sparen vergelijken kan alleen slagen wanneer je je eigen wensen in kaart hebt gebracht. Je wilt natuurlijk wel beschikken over een product of dienst welke perfect is afgestemd op je persoonlijke situatie.

Je kunt jezelf een aantal vragen stellen om een goed beeld te krijgen van je eigen wensen en mogelijkheden. Je zult jezelf sowieso moeten afvragen voor welke periode je het vermogen kunt missen. Veel mensen krijgen namelijk te maken met onvoorziene omstandigheden waarin snel geld vereist kan zijn. Wanneer je dit hebt vastgezet op een spaardeposito kun je hier natuurlijk niet meer bij. Houd tijdens deposito vergelijken sterk rekening met de hierboven genoemde voorwaarden.

Groen spaardeposito, wat houdt het precies in?

Naast de reguliere variant kun je ook de keuze maken voor een groen spaardeposito. Deze vorm van deposito sparen maakt het mogelijk om op enige manie bij te dragen aan een betere wereld. Daarnaast brengt het andere flinke voordelen met zich mee. Deze groen spaardeposito is de laatste jaren steeds populairder geworden.

Een groen spaardeposito kun je in Nederland afsluiten bij een aantal grootbanken zoals de ING of Rabobank. Houd echter wel rekening met het feit dat een groen spaardeposito verschillen vertoont met het reguliere deposito sparen. Daarnaast is het goed om te weten dat de vraag naar deze spaarvorm ontzettend hoog ligt. Zo is het bijvoorbeeld momenteel niet mogelijk om een groen spaardeposito af te sluiten bij de ING. Desalniettemin zullen we je alles vertellen over deze nieuwe en populaire spaarvorm.

Groen spaardeposito en de rente, hoe zit het?

Een groen spaardeposito werkt iets anders zoals we je hierboven al hadden verteld. Het grootste verschil met de reguliere variant is dat je geen rente deposito ontvangt. Het klinkt gek maar je ontvangt een rente van 0%. Maar wat is dan de beloning voor de consument welke geld vastzet voor een langer termijn?

Een groen spaardeposito is met name interessant voor de consumenten welke vermogender zijn dan de gemiddelde persoon in Nederland. Het kan dan ook voorkomen dat je boven het heffingsvrije vermogen uitkomt. In eerste instantie niet zo fijn want je zult belasting over dit bedrag gaan betalen. In 2018 is het maximum heffingsvrije vermogen vastgesteld op € 30.000,-. Wanneer er een partner aanwezig is dan ligt deze op € 60.000,-. We zullen je de voordelen uitleggen.

Groen spaardeposito en belasting

Beschik je over een groen spaardeposito met een maximale hoogte van € 57.844,- in 2018? Dan is dit totale bedrag belastingvrij. Beschik je over een spaarkapitaal welke varieert tussen de € 30.000,- en € 105.000,- dan is het mogelijk om in 2018 een besparing te behalen van 0,61%. Beschik je over een spaarkapitaal boven de € 105.000,- dan zal de besparing nog hoger worden.

Het grootste voordeel van een groen spaardeposito is het voordeel dat je over een heffingskorting van 0,7% beschikt. Deze heffingskorting kun je dan ook zien als de beloning welke je ontvangt voor het vastzetten van je vermogen op een groen spaardeposito.

Waar op te letten bij het kiezen van een groen spaardeposito?

Je zult met de keuze voor deze nieuwe en meer populair wordende spaarvorm rekening moeten houden met het feit dat het meer risico met zich mee brengt dan dat je ervaart tijdens normaal deposito sparen. Het is bij dit soort initiatieven altijd goed oppassen met de wet- en regelgeving in Nederland.

Met name wanneer we het hebben over initiatieven en stimulatie van duurzame activiteiten. Naast de mogelijk veranderde wet- en regelgeving zijn er nog een aantal aandachtspunten voordat besluit om een groen spaardeposito af te sluiten

 • Met een groen spaardeposito zet je éénmalig een bedrag vast. Tussentijdse opnames of stortingen zullen vaak worden beboet. Echter is het wel mogelijk om een tweede deposito rekening af te sluiten.
 • Je kapitaal terug ontvangen voor het einde van de looptijd? Dit kost je vaak extra geld. Houd hier dan ook altijd rekening mee. Meer informatie kun je terugvinden in de gestelde voorwaarden van de groene spaardeposito.
Rebecca Nunez

Auteur

Mijn naam is Rebecca Nunez, ik schrijf dagelijks over producten in de financiële sector. Tevens ben ik zelf actief in de aandelenmarkt. Naast de functie van auteur draag ik de verantwoordelijkheid van eindredacteur op deze website.

Laatst geüpdatet op: sep 13, 2022 @ 15:20

Wellicht vind je dit ook interessant

Handige en actuele informatie tijdens je zoektocht naar de best passende spaardeposito.

Alternatieve spaarvormen

Bekijk alternatieve spaarvormen of vergelijk op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.