...

Nieuwe keuken financieren

door | jul 28, 2022 | Geld lenen | 0 Reacties

Ben je van plan om een nieuwe keuken te plaatsen? Dan kan een lening voor de keuken wellicht noodzakelijk zijn. De aanschaf en het installeren van een nieuwe keuken is over het algemeen namelijk erg prijzig. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen de € 7.500,- en € 15.000,- voor een nieuwe keuken.

Niet iedereen heeft dat geld zomaar even liggen waardoor je genoodzaakt bent geld te lenen voor een keuken. Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere mogelijkheden voor het financieren van een nieuwe keuken. Op deze pagina vertellen we je er graag meer over.

Tot €150.000,- | Snel duidelijkheid
  • Vanaf 3,90%
  • Minimaal €5.000,- lenen
  • Binnen enkele uren antwoord
  • BKR toetsing

★★★★: 8/10

Krediet groep nederland
Tot €100.000,- | Binnen uren duidelijkheid
  • Vanaf 3,90%
  • Minimaal €5.000 lenen
  • Looptijd: maximaal 120 maanden
  • Jarenlange ervaring in kredieten

★★★★★: 8,7/10

Geld voor keuken lenen

Waarom geld lenen voor een keuken?

De reden waarom mensen geld lenen voor een nieuwe keuken is het feit dat de aanschaf en installatie ervan erg prijzig is. Zo betaal je gemiddeld tussen de € 7.500,- en € 15.000 voor een nieuwe keuken. Dit is een bedrag wat niet iedereen zomaar even kan ophoesten. Voornamelijk niet wanneer je ook nog geld nodig hebt voor de verbouwing van andere delen van jouw woning. Een nieuwe keuken financieren door middel van een lening is dan ook niets meer dan normaal.

Hoe kan ik een keuken financieren?

Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden geld te lenen voor een keuken. Voor een verbouwing, zoals de keuken, zijn er meestal ook opties met betrekking tot de hypotheek. Hier wordt over het algemeen het meest voor gekozen indien dit mogelijk is. Dit komt doordat dit vaak de meest voordelige mogelijkheid is voor het financieren van de keuken.

Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Ondanks dat dergelijke leningen meestal een hogere rente hebben, heb je ooit geen andere keuze. Zo zal je voor een financiering van de keuken via de hypotheek moeten voldoen aan enkele voorwaarden. Hieronder vertellen je meer over de verschillende financieringsmogelijkheden.

Keuken mee financieren in hypotheek

Een nieuwe keuken mee financieren in de hypotheek is meestal alleen mogelijk als dit voorafgaand aan het afsluiten van de hypotheek met de bank wordt besproken. Zo kun je slechts 100% van de aankoopsom van de woning financieren, maar in overleg zijn er ooit mogelijkheden om ook een nieuwe keuken mee te financieren.

De bank zal in dat geval namelijk rekening houden met de meerwaarde van de woning die de nieuwe keuken met zich meebrengt. Doe hiervoor altijd navraag bij de bank en bedenk van te voren goed of je direct een nieuwe keuken wilt laten plaatsen.

Keuken financieren met overwaarde op jouw woning

Woon je al langere tijd in een woning en wil je graag een nieuwe keuken laten installeren? Dan kun je wellicht de keuken financieren met overwaarde van jouw woning. Dit is vaak mogelijk wanneer je al een langere tijd in de woning woont en de waarde ervan is gestegen.

In dergelijke gevallen kun je ervoor kiezen om de huidige hypotheek te verhogen. De verhoging van de hypotheek kun je vervolgens gebruiken voor de financiering van de nieuwe keuken. Bovendien is het in sommige gevallen ook voordelig om de hypotheek over te sluiten. Dit is voornamelijk aantrekkelijk met de huidige, lage rentestand.

Persoonlijke lening voor de keuken afsluiten

Geld lenen voor een keuken kan ook door middel van het afsluiten van een persoonlijke lening. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat je van te voren precies weet wat het maandbedrag, de rente en de looptijd zijn. Hierdoor heb je meer zekerheid en weet je wanneer de lening is terugbetaald.

Bovendien ontvang je het geld van een persoonlijke lening in één keer op jouw rekening waardoor je de aanschaf en de installatie van de keuken ook in één keer kunt betalen. Hoeveel je precies kunt lenen hangt af van jouw inkomen en financiële situatie.

Een persoonlijke lening voor de keuken is voornamelijk aantrekkelijk wanneer je van te voren precies weet hoeveel het project gaat kosten. Mocht je er niet zeker van zijn en eventuele, bijkomende kosten mee willen financieren? Dan is het raadzaam om 5% extra te lenen. Zo voorkom je dat je onvoorziene kosten niet kunt betalen.

Doorlopend krediet afsluiten voor nieuwe keuken

Wil je een nieuwe keuken financieren met een doorlopend krediet? Dan kan dit zo zijn voordelen bieden. Een doorlopend krediet kan namelijk gezien worden als een soort spaarrekening waar je geld van kunt opnemen tot een bepaald kredietlimiet.

Het kredietlimiet wordt van te voren afgesproken en is het maximale bedrag dat je kunt lenen. Echter kunnen afgeloste bedragen wel weer opnieuw geleend worden. Handig wanneer je niet precies weet wat de verbouwing van de keuken in totaal gaat kosten.

Bij een kredietlimiet betaal je maandelijks een vast bedrag aan aflossing en rente. Dit is vaak 1,5% tot 2% van het kredietlimiet. De rente zijn variabel en de looptijd staat niet vast. Hierdoor kan het zijn dat je in een bepaalde periode meer of minder rente betaald dan in de andere. Ook zal de looptijd elke keer verschuiven wanneer je opnieuw geld opneemt.

Kredietverstrekkers vergelijken

Wil je graag een nieuwe keuken financieren? Dan kun je hiervoor aankloppen bij de bank of een (online) kredietverstrekker. Over het algemeen zijn de kleinere kredietverstrekkers goedkoper aangezien ze een lagere rente hanteren. Hiervoor kun je een kijkje nemen in onze vergelijker.

Hier hebben we alle kredietverstrekkers voor je bij elkaar gebracht zodat je direct kunt zien welke het meest voordelig is in jouw situatie. Voordat je een lening afsluiten is het raadzaam om ook de voorwaarden van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo voorkom je dat je in de toekomst voor vervelende verassingen komt te staan.

Rebecca Nunez

Auteur

Mijn naam is Rebecca Nunez, ik schrijf dagelijks over producten in de financiële sector. Tevens ben ik zelf actief in de aandelenmarkt. Naast de functie van auteur draag ik de verantwoordelijkheid van eindredacteur op deze website.

Laatst geüpdatet op: jul 28, 2022 @ 00:00

Persoonlijke lening vergelijken

“De persoonlijke lening is de meest gekozen leenvorm in Nederland. Mede doordat het leendoel zelf is in te vullen.”

– Rebecca Nunez | Product expert

1

Krediet groep nederland
Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag
Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8,5 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000,-

Voorwaarden

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen
9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3
Krediet groep nederland

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

 € 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet

4

Krediet groep nederland
Binnen enkele uren duidelijkhied

★★★★

7,6 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten

5

Krediet groep nederland
Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,3 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5
Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem

6

Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet
Beoordeeld met een 8,4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening

Wellicht vind je dit ook interessant

Handige en actuele informatie tijdens je zoektocht naar de best passende kredietverstrekker.

Alternatieve leenvormen

Bekijk alternatieve leenvormen of vergelijk op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.