...

Geld lenen voor verbouwing

door | jul 26, 2022 | Geld lenen | 0 Reacties

Geld lenen voor een verbouwing is in veel gevallen noodzakelijk. Zo liggen de kosten voor een verbouwing vaak erg hoog en kan het lastig zijn om een dergelijk bedrag zomaar even op te hoesten. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om een lening voor een verbouwing af te sluiten. Op deze pagina gaan we je daarom precies vertellen wat de mogelijkheden zijn en waar je rekening mee dient te houden. Zo sluit je de beste lening voor de verbouwing af en weet je precies waar je aan begint.
Tot €75.000,- | Snel duidelijkheid
  • Vanaf 3,90%
  • Minimaal €5.000,- lenen
  • Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
  • Expert in doorlopend krediet
  • €550 gemiddelde besparing per klant

★★★★: 8/10

Krediet groep nederland
Tot €100.000,- | Binnen uren duidelijkheid
  • Vanaf 4,50%
  • Flexibel lenen
  • Binnen enkele uren duidelijkheid
  • Hoogstaande service

★★★★★: 8,7/10

Geld lenen verbouwing

Waarom een verbouwing financieren?

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor het financieren van een verbouwing. De meeste mensen kiezen bij een verbouwing voor een lening aangezien het vaak om een groot bedrag gaat. Het is dan ook logisch dat je dit bedrag niet zomaar hebt liggen waardoor een lening noodzakelijk is.

Echter zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden bij een lening voor een verbouwing in huis. Zo heb je diverse mogelijkheden en zal elke mogelijkheid zo zijn voordelen bieden. Hieronder leggen we je precies uit welk mogelijkheden er zijn zodat je voor jezelf kunt bepalen welke vorm van lenen het beste bij je past.

Op welke manieren kan ik geld lenen voor een verbouwing?

Het mag duidelijk zijn dat geld lenen voor een verbouwing op verschillende manieren mogelijk is. Waarschijnlijk vraag je jezelf nu af welke mogelijkheden er zijn en wat het meest voordelig is. Om je hier een beter beeld van te geven gaan we alle mogelijkheden uitgebreid met je bespreken. Lees je met ons mee?

Persoonlijke lening voor verbouwing

Een persoonlijke lening voor een verbouwing is een veel gekozen optie. Dit komt doordat je bij een persoonlijke lening het meeste zekerheid hebt over de looptijd, rente en het maandbedrag dat je terugbetaald aan aflossing en rente. Deze zaken worden van te voren bepaald en kunnen niet meer veranderen tijdens de looptijd.

Het afsluiten van een persoonlijke lening voor een verbouwing kan slim zijn wanneer je precies weet wat de verbouwing gaat kosten. Zo ontvang je het leenbedrag in één keer op je rekening en kun je hiermee de verbouwing financieren. Bovendien heb je te maken met een vaste rente die over het algemeen lager ligt dan bij een doorlopend krediet.

Verbouwing financieren door middel van doorlopend krediet

De verbouwing van een huis financieren kan ook door middel van een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet kan gezien worden als een spaarpot waar je geld van kunt opnemen tot aan een afgesproken limiet, ook wel het kredietlimiet genoemd. Het maximale kredietlimiet wordt van te voren bepaald aan de hand van je inkomen en financiële situatie.

Een groot voordeel van een doorlopend krediet bij een verbouwing is dat je bijkomende/onverwachtse kosten kunt financieren. Zo stel je vaak een hoger kredietlimiet in dan dat je denkt nodig te hebben. Blijk je uiteindelijk toch minder nodig te hebben? Dan is het voordeel dat je alleen aflossing en rente betaalt over het opgenomen bedrag. Echter heb je geen vaste rente en looptijd waardoor je minder zekerheid hebt over de hoogte van de maandlasten.

Verbouwing financieren met overwaarde huis

Een verbouwing financieren met de overwaarde van jouw huidige woning is de meest voordelige optie. Echter zal dit niet in elke situatie mogelijk zijn aangezien er overwaarde moet zijn op de woning. Mocht dit wel het geval zijn? Dan is een verbouwing financieren met hypotheek een verstandige keuze. Je kunt in een dergelijke situatie twee dingen doen.

Zo is het mogelijk om de huidige hypotheek te verhogen waardoor er geld vrijkomt voor de verbouwing. De hypotheekrente ligt namelijk lager dan bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Wel dien je rekening te houden met hogere maandlasten aangezien de hypotheek wordt verhoogd.

Daarnaast is het ook mogelijk om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Dit wordt ook wel oversluiten genoemd. Je sluit dan een nieuwe (hogere) hypotheek af en kunt hiermee de verbouwing financieren. Als je tegenwoordig een hypotheek oversluit zal je in veel gevallen minder rente betalen door de lage rentestand. Geld lenen voor een verbouwing is daarom het meest voordelig als je dit doet door je hypotheek te verhogen of over te sluiten.

Kredietverstrekkers vergelijken

Wil je graag geld lenen voor een verbouwing of zelfs een extra lening voor de verbouwing afsluiten? Dan zijn er tegenwoordig onwijs veel kredietverstrekkers waarbij je terecht kunt voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet. In veel gevallen is een kleine (online) kredietverstrekker voordeliger dan een bank omdat ze lagere rentes hanteren.

Bekijk het overzicht van aanbieders in onze vergelijker en zie direct wat de voorwaarden en rentepercentages zijn van verschillende kredietverstrekkers. Vergelijk verschillende geldverstrekkers met elkaar en vindt de meest voordelige aanbieder met de beste voorwaarden. Zo kun je binnenkort al beginnen met de verbouwing en zal de financiering snel rond zijn.

Rebecca Nunez

Auteur

Mijn naam is Rebecca Nunez, ik schrijf dagelijks over producten in de financiële sector. Tevens ben ik zelf actief in de aandelenmarkt. Naast de functie van auteur draag ik de verantwoordelijkheid van eindredacteur op deze website.

Laatst geüpdatet op: jul 29, 2022 @ 21:59

Vind het beste doorlopend krediet

Verschillende kredietverstrekkers vergelijken op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.

Doorlopend krediet vergelijken

“Doorlopend krediet kan goed uitkomen bij leendoelen waarbij de totale kosten lastig kunnen worden gebudgeteerd.”

– Rebecca Nunez | Product expert

1

Krediet groep nederland
Binnen enkele uren duidelijkheid

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 4,5%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag
Excellente dienstverlening, ga voor de beste ondersteuning
Beste voorwaarden voor je doorlopend krediet

2

Krediet groep nederland
Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8,5 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5
Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem
3
Krediet groep nederland

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

 € 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet
4
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★★

7,7 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000,-

Voorwaarden

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 4,5%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen
9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur

Alternatieve leenvormen

Bekijk alternatieve leenvormen of vergelijk op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.