...

Geld lenen zonder partner

door | jul 28, 2022 | Geld lenen | 0 Reacties

Wil graag geld lenen zonder partner? Wat zijn dan de mogelijkheden? Tegenwoordig is geld lenen veel toegankelijker geworden dan voorheen. Zo heb je als alleenstaande meerdere mogelijkheden om geld te lenen voor de financiering van een grote aankoop. Maar welke mogelijkheden zijn er precies? En welke is in jouw geval de meest voordelige? Op deze pagina gaan we je alles vertellen over een lening aanvragen zonder partner zodat je weet wat er allemaal mogelijk is.
Tot €150.000,- | Snel duidelijkheid
  • Vanaf 3,90%
  • Minimaal €5.000,- lenen
  • Binnen enkele uren antwoord
  • BKR toetsing

★★★★: 8/10

Krediet groep nederland
Tot €100.000,- | Binnen uren duidelijkheid
  • Vanaf 3,90%
  • Minimaal €5.000 lenen
  • Looptijd: maximaal 120 maanden
  • Jarenlange ervaring in kredieten

★★★★★: 8,7/10

Geld lenen zonder een partner

Een lening aanvragen zonder partner

Mensen die gaan samenwonen sluiten meestal samen een lening af omdat ze dan meer kunnen lenen. Maar als je alleenstaand bent heb je natuurlijk ook maar één inkomen. Maak je echter geen zorgen, want ook alleenstaanden hebben mogelijkheden om geld te lenen.

Wellicht zal de hoogte van de lening lager zijn dan dat je met een partner gaat lenen. Kredietverstrekkers kijken namelijk naar de hoogte van het inkomen, vaste lasten en de financiële situatie. In veel gevallen zal je als alleenstaande dus minder kunnen lenen, maar dit hangt puur af van de hoogte en de bestendigheid van jouw inkomen

Hoeveel geld kan ik lenen zonder partner?

Hoeveel je maximaal kunt lenen zonder partner hangt af van diverse factoren. Hierbij spelen de hoogte van jouw in komen, vaste laten en woonsituatie een belangrijke rol. Over het algemeen geldt echter: hoe hoger je inkomen, hoe meer je kunt lenen.

Echter zullen de vaste lasten met betrekking tot de woonsituatie (hypotheek of huur) ook een belangrijke rol spelen bij hoeveel je kunt lenen. Zo zal dit afgetrokken worden van jouw netto inkomen om te bepalen wat je aan maandlasten kunt dragen. Door een berekening te maken en verschillende aanbieders te vergelijken zal je er achter komen hoeveel geld je kunt lenen zonder partner.

Welke leenvormen zijn er?

Als je (online) op zoek gaat naar een kredietverstrekker voor een lening zonder partner, zijn er twee populaire leenvormen. Dit zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Beide leenvormen bieden zo hun eigen voor- en nadelen. Het is dan ook belangrijk om te rekening te houden met het leendoel, de rente en de looptijd om te bepalen welke leenvorm het meest verantwoord zal zijn.

Persoonlijke lening

De meest gekozen leenvorm is de persoonlijke lening. Een persoonlijke lening aanvragen zonder partner is dan vaak ook een verantwoorde keuze. Voornamelijk omdat je bij deze leenvorm meer zekerheid hebt over de maandlasten, rente en de looptijd. Deze worden namelijk voor het afsluiten van de lening vastgesteld en kunnen tijdens de looptijd niet meer veranderen.

Een ander voordeel is dat je het geld in één keer ontvangt op je rekening waardoor je een verbouwing, auto of andere aankoop kunt financieren. Geld lenen zonder partner is daarom wel degelijk mogelijk, maar ook bij de persoonlijke lening hangt de hoogte af van je inkomen en financiële situatie.

Doorlopend krediet

Ben je van plan om een aankoop te doen waarvan je nog niet zeker weet wat de totale kosten zullen worden? Dan kun je ervoor kiezen om een doorlopend krediet af te sluiten. Ga je in dat geval geld lenen zonder een partner? Dan kan een doorlopend krediet extra voordelen bieden.

Zo wordt er een kredietlimiet vastgesteld door de kredietverstrekker tot waaraan je maximaal kunt lenen. Echter kunnen afgeloste bedragen weer opnieuw opgenomen worden van het krediet. Dit heeft als voordeel dat je flexibeler bent en uiteindelijk meer zou kunnen lenen. Bovendien betaal je alleen aflossing en rente over het opgenomen bedrag.

Hier tegenover staat wel dat je te maken hebt met variabele rente. Ook de looptijd staat niet vast waardoor je minder zekerheid hebt over wanneer de lening is afbetaald.

Ik heb wel een partner, maar ik wil geld lenen zonder mijn partner

Heb je een partner, maar wil je toch geld lenen zonder je partner? Dan is dat veel gevallen niet mogelijk. Banken en kredietverstrekkers vragen bijna altijd om een handtekening van je partner aangezien zij dan bij overlijden 100% verantwoordelijk zijn voor de resterende schuld. Hiermee wordt het risico van de bank verlaagt waardoor ze een scherper rentepercentage kunnen bieden.

Echter zullen de voorwaarden kunnen verschillen per kredietverstrekker waardoor het in sommige gevallen toch mogelijk zal zijn om geld te lenen zonder je partner.

Waarom is geld lenen zonder toestemming van partner bijna nooit mogelijk?

Een lening zonder je partner afsluiten is in veel gevallen niet mogelijk. Hierbij maakt het niet uit of je samenwoont of getrouwd bent. Een bank of kredietverstrekker vraagt (bijna) altijd om toestemming van de partner aangezien jullie samen verantwoordelijk zijn voor de lening.

Wanneer één van jullie komt te overlijden zal de resterende schuld verhaald worden op de partner. Dit doen banken en kredietverstrekkers om hoge risico’s te vermijden. Toch gelden er een aantal uitzonderingen waarin geld lenen zonder partner wel mogelijk is.

Uitzonderingen geld lenen zonder toestemming van partner

Alleen geld lenen zonder partner kan vaak maar in twee verschillende gevallen, namelijk:

  • Wanneer je alleenstaand bent;
  • Wanneer je een zakelijke lening voor je bedrijf afsluit.

Als je alleenstaand bent kun je net als iedereen gewoon geld lenen. De hoogte van de lening zal alleen lager zijn aangezien je maar één inkomen hebt. Banken en kredietverstrekkers zullen de leenaanvraag hetzelfde behandelen als in andere gevallen door te kijken naar het inkomen en de financiële situatie.

Heb je een eigen bedrijf en wil je bijvoorbeeld een lening afsluiten voor een werkbus? Dan kun je hiervoor geld lenen zonder toestemming van je partner. Echter betekent dit niet dat je dergelijke aankopen verborgen houdt van je partner. Ben altijd eerlijk naar je partner over de financiële situatie van je bedrijf aangezien een faillissement ook consequenties zal hebben voor je partner.

Vergelijk de voorwaarden van kredietverstrekkers

Geld lenen zonder gegevens van je partner is in veel gevallen niet mogelijk als je samenwoont of getrouwd bent. Je bent immers samen verantwoordelijk voor de lening. Bovendien kun je samen vaak meer lenen dan alleen aangezien je twee inkomens kunt combineren.

Echter zal de mogelijkheid om geld te kunnen lenen zonder handtekening of toestemming van je partner afhangen van de situatie. Daarbij stellen alle kredietverstrekkers en banken andere regels en voorwaarden voor geld lenen zonder partner. In sommige situaties het daarom toch mogelijk om zonder partner geld te lenen.

Vergelijk alle kredietverstrekkers in onze handige vergelijker en bekijk de voorwaarden per aanbieder. Kom er achter wat de mogelijkheden zijn en bekijk welke aanbieder de laagste rente hanteert. Zo sluit je binnenkort een voordelige lening af met goede voorwaarden.

Rebecca Nunez

Auteur

Mijn naam is Rebecca Nunez, ik schrijf dagelijks over producten in de financiële sector. Tevens ben ik zelf actief in de aandelenmarkt. Naast de functie van auteur draag ik de verantwoordelijkheid van eindredacteur op deze website.

Laatst geüpdatet op: jul 28, 2022 @ 00:00

Persoonlijke lening vergelijken

“De persoonlijke lening is de meest gekozen leenvorm in Nederland. Mede doordat het leendoel zelf is in te vullen.”

– Rebecca Nunez | Product expert

1

Krediet groep nederland
Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

Meer dan €100.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,9%

 Binnen enkele uren antwoord op je aanvraag
Heldere en duidelijke communicatie gegarandeerd
Laagste rente in de markt
2
Krediet groep nederland
Binnen 24 uur duidelijkheid

★★★★

8,5 / 10

Max. bedrag

Tot €150.000,-

Voorwaarden

Minimaal 21 jaar

BKR toetsing

Minimaal €5.000,-

Rente

Vanaf 3,8%

 Onafhankelijk vergelijken en afsluiten van leningen
9,6 van Trustpilot, op basis van 3100 echte beoordelingen
Volledig online, een offerte binnen 24 uur
3
Krediet groep nederland

Binnen 2 dagen op je rekening

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

 € 550,- gemiddelde besparing per klant
Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!
Expert in leningen en doorlopend krediet

4

Krediet groep nederland
Binnen enkele uren duidelijkhied

★★★★

7,6 / 10

Max. bedrag

Tot €100.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,5%

 Lage maandlasten en zeer scherpe rente
Transparantie hoog in het vaandel
Zelf gemakkelijk je krediet berekenen & online afsluiten

5

Krediet groep nederland
Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7,3 / 10

Max. bedrag

Tot €75.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Minimaal €2.500,-

Rente

Vanaf 3,5%

 Gemiddelde klantwaardering van 9,5
Vergelijking van de beste doorlopend krediet financieringen
Bespaar tot €775,- per jaar, veilig en anoniem

6

Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

7 / 10

Max. bedrag

Tot €50.000,-

Voorwaarden

Minimaal 18 jaar

BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

 Persoonlijke lening & doorlopend krediet
Beoordeeld met een 8,4 door haar klanten
Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening

Wellicht vind je dit ook interessant

Handige en actuele informatie tijdens je zoektocht naar de best passende kredietverstrekker.

Alternatieve leenvormen

Bekijk alternatieve leenvormen of vergelijk op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.