...

A1 codering BKR

door | aug 27, 2022 | Geld lenen zonder BKR

Een A1 codering bij het BKR kan ingrijpende gevolgen hebben voor uw financiële mogelijkheden. Een BKR registratie met A1 codering kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw hypotheekaanvraag moeilijker wordt, een persoonlijke lening wordt geweigerd of het afsluiten van een mobiel telefoonabonnement met toestel niet mogelijk is.

Lees op deze pagina alles over de A1 codering van het BKR en wat uw opties zijn om deze te voorkomen of te verwijderen.

Lenen zonder papierwerk
 • Zonder BKR check
 • Geen papierwerk
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Mini-leningen tot €1.500,-
 • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

Krediet groep nederland
Lenen zonder papierwerk
 • Zonder BKR check
 • Geen papierwerk
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Mini-leningen tot €1.500,-
 • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

a1 codering

De BKR A1 codering uitgelegd

Hebt u te maken met een BKR A1 codering? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de betekenis en wat een registratie precies inhoudt. Een A1 codering gaat namelijk altijd gepaard met een BKR registratie. Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.

Wat is BKR registratie precies?

Een BKR registratie is in het leven geroepen om consumenten te beschermen tegen overkreditering. U komt er pas mee in aanraking bij de aanvraag van kredieten of leningen met een waarde boven de 250 euro. Vanaf dit moment dient de kredietverstrekker dit verplicht aan te melden bij het Bureau Krediet Registratie.

Met name bij hypotheekaanvragen wordt er door adviseurs aangeraden om een BKR overzicht op te vragen. Veel mensen schrikken al snel doordat ze niet goed op de hoogte zijn van de betekenis van BKR coderingen waaronder ook de A1 codering behoort. Echter bestaan er zowel positieve- als negatieve BKR registraties.

A codering betekenis

Een krediet, lening of schuld boven de €250 wordt altijd aangemeld als een positieve BKR registratie. De overeenkomst tussen kredietverlener en nemer wordt vastgelegd in het CKI zonder verdere gevolgen.

Vanaf dit moment is het voor andere kredietverstrekkers inzichtelijk dat u bent voorzien van een betalingsverplichting. Logischerwijs hebben bestaande betalingsverplichtingen invloed op toekomstige kredieten zoals bijvoorbeeld een hypotheek. Een hypotheekaanvraag met negatieve BKR is in de praktijk weinig succesvol.

Van positieve naar negatieve registratie

De gevolgen van een BKR registratie worden nadelig in het geval van betalingsachterstanden voor openstaande schulden. Uw registratie wordt omgezet van positief naar negatief middels een A-codering. Dit worden ook wel bijzonderheidscoderingen genoemd en kunnen worden toegevoegd aan iedere registratie.

 • Een A-codering fungeert als achterstandsmelding en duidt aan dat er een betalingsachterstand geconstateerd is
 • Een H-codering fungeert als herstelmelding en duidt aan dat er een betalingsachterstand is geconstateerd, maar er is ingelopen op de openstaande schuld

Wat is een A1 codering?

De “1” in de BKR A1 codering betekent dat er een regeling is getroffen met de kredietverstrekker om aan de openstaande betalingsverplichtingen te voldoen. Het is een milde negatieve registratie. A coderingen kunnen worden gecombineerd met een cijfer. Dit cijfer duidt de aard van de achterstand aan.

Er zijn meerdere A-coderingen bij het BKR die aangeven dat er een betalingsachterstand is voorgevallen bij een registratie.

U kunt ook worden geconfronteerd met de A3 codering van het BKR, het is de zwaarste. Het houdt in dat de schuldeiser er een (deel) van de schuld is afgeschreven en afgeboekt. Een duidelijk signaal dat de schuldeiser het vertrouwen heeft opgezegd in de kredietnemer.

A1 codering gevolgen

Een BKR registratie met A1 codering is zichtbaar voor andere krediet- en lening verstrekkers. Dergelijke registraties zijn in het leven groepen om particulieren te beschermen tegen overkreditering.

In principe is een BKR toetsing een goede zaak, het voorkomt namelijk dat er onverantwoorde keuzes worden genomen voor zowel de kredietverlener- als nemer. Dit voorkomt aan beide kanten financiële problemen.

Echter kan een BKR registratie, met name diegene welke zijn voorzien met een A-codering, nadelige gevolgen hebben. Deze blijven namelijk vijf jaar zichtbaar vanaf het moment dat de laatste schuld is afgelost. Waren er gedurende de looptijd van de lening of krediet betalingsproblemen? Dan blijft dit vijf jaar zichtbaar.

Lees ook: hoe lang blijft een BKR registratie staan?

A1 codering en de hypotheek

Een hypotheek afsluiten met een A1 codering is niet gemakkelijk en is bij een succesvolle aanvraag van invloed op de maximale hypotheek. Kredietverstrekkers achten het risico door de achterstand te hoog. Daarnaast kunnen bestaande verplichtingen de hoogte sterk bepalen.

Uw BKR registratie laten verwijderen is in deze situatie sterk aan te raden.

A1 codering en geld lenen

Geld lenen met een A1 codering is lastig wanneer u aanklopt bij een kredietverstrekker welke een BKR toetsing uitvoert. Er zijn kredietverstrekkers waar je geld kunt lenen zonder BKR toetsingen.

De A1 codering geeft aan dat u nog bent belast met een betalingsachterstand, een verre van positief beeld tijdens uw aanvraag voor een geld lening. Naast de achterstand drukt de bestaande schuld op uw maandelijkse lasten waardoor terugbetaling van de aangevraagde lening in het gedrang kan komen.

Bij volledige aflossing is het besteedbaar inkomen geen tegenwerping die kan worden ingebracht tijdens de aanvraag. Echter dient u wel rekening te houden met de vijfjarige termijn. De A-codering is gewijzigd naar een H-codering, waardoor nog steeds inzichtelijk is dat er sprake is geweest van een achterstand.

Geld lenen met een A1 codering is dus lastig, ook kunt u door een dergelijke codering hogere rentetarieven aangeboden krijgen. Het is altijd verstandig om de A1 codering zo snel mogelijk om te zetten naar een H-codering.

BKR A1 melding verwijderen

De oplossing om de BKR A1 melding te verwijderen is simpel: uw schuld terug betalen. Vanaf dit moment wordt de registratie met A1 melding omgezet naar een H melding. In toekomstige financiële plannen dient u rekening te houden met de vijfjarige bewaartermijn na het aflossen van uw volledige schuld.

Middels een belangenafweging kunt u aantonen dat deze vijf jaar niet proportioneel zijn en een onevenredige invloed heeft op uw leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hypotheekaanvraag. Indien u netjes heeft voldaan aan alle betalingsverplichtingen is dit natuurlijk meer dan redelijk en zijn de BKR verwijderen kosten het zeker waard.

Een A1 codering verwijderen is mogelijk op een aantal manieren. De meeste mensen kiezen voor het inschakelen van specialisten. Desalniettemin kunt u zelf een procedure opstarten.

Rebecca Nunez

Auteur

Mijn naam is Rebecca Nunez, ik schrijf dagelijks over producten in de financiële sector. Tevens ben ik zelf actief in de aandelenmarkt. Naast de functie van auteur draag ik de verantwoordelijkheid van eindredacteur op deze website.

Laatst geüpdatet op: sep 1, 2022 @ 03:11

Geld lenen zonder BKR

“Saldodipje is de enige aanbieder van mini leningen in Nederland. Het bedrijf heeft al meer dan 2 miljoen klanten mogen voorzien van krediet.”

– Rebecca Nunez | Product expert

1

Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd & JKP %

30 dagen

Gem. 6,17%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

2
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8,3 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd & JKP %

45 dagen

Gem. 9,67%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

3
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd & JKP %

62 dagen

Gem. 7,11%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Alternatieve leenvormen

Bekijk alternatieve leenvormen of vergelijk op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.