...

Hoe lang blijft een BKR registratie staan?

door | aug 25, 2022 | Geld lenen zonder BKR

Hoe lang een BKR registratie staat wordt bepaald door het volgende:

 • Gedurende de gehele periode dat u een schuld hebt blijft de negatieve BKR codering staan;
 • Na volledige betaling van uw schuld is de registratie nog vijf jaar zichtbaar, dit geldt voor de zowel positieve- als negatieve coderingen.
Lenen zonder papierwerk
 • Zonder BKR check
 • Geen papierwerk
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Mini-leningen tot €1.500,-
 • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

Krediet groep nederland
Lenen zonder papierwerk
 • Zonder BKR check
 • Geen papierwerk
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Mini-leningen tot €1.500,-
 • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

hoe lang blijft een bkr registratie staan

Hoelang blijft een BKR registratie staan in 2022?

BKR registratie, hoe lang duurt het voort? Het is standaard vijf jaar zichtbaar in het BKR register, dit geldt voor de positieve maar vooral ook voor negatieve coderingen. Hoe lang een BKR registratie blijft bestaan hangt dus af vanaf het moment dat uw schuld volledig is afgelost.

De vijfjarige termijn zal ingaan vanaf het moment dat uw laatste betaling succesvol is uitgevoerd.

Een A1-codering toegewezen gekregen die is te wijten aan een betalingsachterstand? De termijn van vijf jaar begint pas te lopen op het moment dat er een H-codering wordt toegewezen. Dit gebeurt wanneer de betalingsverplichtingen worden hervat.

Hoelang BKR registratie: een voorbeeld

Hoe lang een BKR registratie blijft bestaan is het beste uit te leggen aan de hand van een voorbeeld:

Ga je een geld lening aan met een looptijd van tien jaar? Dit levert u een positieve BKR registratie op. Na 2 jaar krijgt u moeite met het nakomen van uw betalingsverplichting, dit levert u een A-codering op achter uw BKR registratie. Op dit moment spreken we over een negatieve BKR registratie.

Kunt u na korte tijd weer voldoen aan de gestelde betalingsverplichtingen? Er wordt achter de A-codering een H-codering geplaatst.

Vanaf het moment dat u bent voorzien van een H-codering begint de termijn van vijf jaar te lopen. Dit is het geval bij alle BKR-coderingen, zowel de A- als de H-coderingen. Na deze termijn van vijf jaar zullen de coderingen verdwijnen. Kortom, dit betekent dat u nu weer over een positieve BKR registratie beschikt voor de openstaande looptijd van de lening.

Is de openstaande schuld volledig afgelost? Dan moet u rekening houden dat de (positieve) BKR-registratie vijf jaar inzichtelijk is voor kredietverstrekkers die toegang hebben tot het BKR register. In dit geval geen enkel probleem, juist voordelig, kredietverstrekkers zien namelijk dat u netjes heeft voldaan aan de betalingsverplichtingen.

Goed om te weten is dat het in deze situatie voor een toekomstige kredietverstrekker niet mogelijk is om betalingsachterstanden m.b.t. deze lening in te zien. 

Hoe lang blijft een BKR registratie staan na schuldsanering?

Een BKR registratie na schuldsanering blijft tot 5 jaar in het BKR register staan na het verkrijgen van een schone lei verklaring door de rechter. Na het verkrijgen van een schone lei verklaring bent u door de rechter schuldenvrij verklaard voor alle schulden welke zijn meegenomen in het schuldsaneringstraject.

U hoeft niets zelf te doen, deze wijziging wordt voor u doorgegeven. De einddatum die wordt gecommuniceerd naar het BKR is de datum waarop de rechter de schone lei verklaring over u heeft uitgesproken. Vanaf deze datum gaat de termijn van vijf jaar lopen, je BKR-registratie na schuldsanering is dus nog vijf jaar zichtbaar voor andere kredietverstrekkers. Na de vijfjarige termijn wordt de registratie verwijderd.

Bureau Krediet Registratie kiest bewust voor een termijn van vijf jaar. Uit ervaring weet de organisatie dat mensen met betaalproblemen een grote kans hebben om in de nabije toekomst opnieuw niet aan betalingsverplichtingen kunnen voldoen.

BKR registratie telefoon: hoe lang blijft deze staan?

Een BKR registratie blijft tot 5 jaar na de einddatum zichtbaar, dit geldt voor zowel positieve als negatieve coderingen. Telecomaanbieders zijn verplicht om dit te melden. Zodra u voor de laatste keer hebt betaald, wordt uw telefoonkrediet afgemeld.

Een beëindigd telefoonkrediet staat nog 5 jaar geregistreerd bij het BKR. Hierbij is het ook goed om te weten dat wanneer je 2 maanden achterloopt met betalen, dit ook doorgegeven dient te worden door de telecomaanbieder.

Waarom is mijn BKR-registratie na vijf jaar pas weg?

Nadat u uw schuld heeft afgelost, blijft u nog vijf jaar zichtbaar in het register. Dit geldt voor alle positieve en negatieve registraties. Het BKR wil toekomstige financiële problemen voorkomen en consumenten beschermen tegen het aangaan van niet draagbare financiële verplichtingen. Met het register hebben kredietverstrekkers de mogelijkheid om een toetsing bij een aanvraag uit te voeren.

In het geval van positieve BKR registraties is dit natuurlijk geen probleem en werkt dit in uw voordeel bij een toekomstige financieringsaanvraag. Het is namelijk een positief signaal naar de kredietverstrekker, u heeft immers netjes voldaan aan uw betalingsverplichtingen in het verleden. Financiële betrouwbaarheid is essentieel voor een geldverstrekker, u kunt het zien als hun garantie.

Helaas blijven negatieve BKR registraties na de laatste aflossing ook vijf jaar in het register staan. In dit geval wordt u door het BKR beschermd voor te hoge financiële verplichtingen in de toekomst.

Rebecca Nunez

Auteur

Mijn naam is Rebecca Nunez, ik schrijf dagelijks over producten in de financiële sector. Tevens ben ik zelf actief in de aandelenmarkt. Naast de functie van auteur draag ik de verantwoordelijkheid van eindredacteur op deze website.

Laatst geüpdatet op: sep 1, 2022 @ 03:32

Geld lenen zonder BKR

“Saldodipje is de enige aanbieder van mini leningen in Nederland. Het bedrijf heeft al meer dan 2 miljoen klanten mogen voorzien van krediet.”

– Rebecca Nunez | Product expert

1

Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd & JKP %

30 dagen

Gem. 6,17%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

2
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8,3 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd & JKP %

45 dagen

Gem. 9,67%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

3
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd & JKP %

62 dagen

Gem. 7,11%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Wellicht vind je dit ook interessant

Handige en actuele informatie tijdens je zoektocht naar de best passende kredietverstrekker.

Alternatieve leenvormen

Bekijk alternatieve leenvormen of vergelijk op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.