...

Geld lenen zonder inkomen

door | jul 26, 2022 | Geld lenen

Heb je geen vast inkomen? Dan zal een lening aanvragen vrijwel onmogelijk zijn. Een lening zonder inkomen afsluiten bij een bank of kredietverstrekker is niet mogelijk omdat zij kijken naar je inkomen en financiële situatie. Zo zal je maandelijks genoeg geld moeten overhouden om de lening terug te kunnen betalen.
Lenen zonder papierwerk
  • Zonder BKR check
  • Geen papierwerk
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Mini-leningen tot €1.500,-
  • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

Krediet groep nederland
Lenen zonder papierwerk
  • Zonder BKR check
  • Geen papierwerk
  • Binnen 24 uur op je rekening
  • Mini-leningen tot €1.500,-
  • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

Geld lenen zonder inkomen

Wanneer je geen vast inkomen hebt kun je geen lening afsluiten omdat banken en kredietverstrekkers willen voorkomen dat je in de financiële problemen terecht komt. Daarbij willen geldverstrekkers zekerheid hebben dat het uitgeleende geld terug wordt betaald, inclusief rente. Maar kun je dan helemaal geen geld lenen zonder inkomen? Of zijn er eventueel nog alternatieven? Op deze pagina gaan we je er alles over vertellen.

Kan ik een lening aanvragen zonder inkomen?

Een lening aanvragen zonder inkomen is bij banken en kredietverstrekkers vaak onmogelijk. Dit komt doordat zij kijken naar je inkomen en financiële situatie om te bepalen hoeveel je kunt lenen. Als je geen vast inkomen hebt, loopt de bank of kredietverstrekker meer risico dat het geld niet kan worden terugbetaald. Bovendien wordt er hiermee voorkomen dat je als consument in de financiële problemen terecht komt.

Leningen boven de € 250,- worden altijd geregistreerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Hierdoor kunnen financiële instanties, zoals banken en kredietverstrekkers, controleren hoe het zit met de financiële situatie van een consument. Hoe meer leningen je hebt lopen, hoe minder je kunt lenen. Een lening zonder vast inkomen afsluiten is daarom een lastige opgave.

Hoe kan ik geld lenen zonder inkomen?

Tegenwoordig zijn er een aantal alternatieven waardoor geld lenen zonder inkomen alsnog mogelijk wordt. De meest voorkomende manier is vaak het afsluiten van een minilening, ook wel microkrediet genoemd. Dit houdt in dat je een klein bedrag leent en het geleende bedrag binnen een korte looptijd weer terugbetaald.

Een ander alternatief is het afsluiten van een onderhandse lening. Dit kan worden gezien als ene persoonlijke lening die je bij vrienden, familie, bekenden of zelfs onbekenden afsluiten. Een persoonlijke lening zonder inkomen afsluiten is vaak een onmogelijk opgave. Vandaar dat een onderhandse lening of particuliere lening uitkomst kan bieden.

Daarnaast is het zelfs mogelijk om een lening zonder inkomen af te sluiten via de gemeente. Hiervoor gelden wel strenge voorwaarden en deze kunnen erg verschillen per gemeente.

Minilening afsluiten

Een minilening, microkrediet of flitskrediet is een vrij nieuwe vorm van lenen. Hier wordt vaak voor gekozen door mensen zonder of heel weinig inkomen. Dit komt doordat aanbieders van minileningen vaak geen check uitvoeren. Hierdoor wordt het ook voor mensen mensen zonder inkomen mogelijk om een lening af te sluiten.

Echter dien je op te letten met flitskredieten aangezien er hoge rente in rekening gebracht worden en er korte looptijden gelden. Zo dien je een dergelijke lening vaak binnen 3 tot 6 maanden terug te betalen tegen 10% tot 15% rente. De kosten kunnen dan al gauw oplopen wat meestal niet verstandig is voor iemand zonder in komen. Geld lenen zonder inkomen is dan ook niet voor niets onmogelijk bij banken en kredietverstrekkers.

Onderhandse/particuliere lening afsluiten

Het afsluiten van een onderhandse/particuliere lening is vaak de beste optie wanneer je geld wilt lenen zonder bewijs van inkomen. Een dergelijke lening sluit je meestal af bij een familielid, vriend of bekende, maar het is mogelijk om een onderhandse lening af te sluiten bij een volstrekt onbekende. Hiervoor zijn diverse platforms aanwezig waar particuliere aanbieders en mensen die op zoek zijn naar een lening elkaar kunnen vinden.

Een groot voordeel van het afsluiten van een onderhandse lening zonder inkomen is dat particulieren niet verplicht zijn om leningen bij het BKR te registreren. Daarbij zal de geldschieter ook geen toegang hebben tot jouw financiële gegevens bij het BKR.

Wel dient de lening bekend te zijn bij de Belastingdienst aangezien de geldschieter rente ontvangt over de lening en dit dus als inkomsten wordt gezien. Zo zal er zelfs bij een onderhandse lening een marktconforme rente in rekening moeten worden gebracht. Het bedrag zal anders gezien worden als een schenking waar je belasting over zal moeten betalen.

Gemeentelijke lening zonder vast inkomen

In sommige gevallen kun je via de gemeente geld lenen zonder vast inkomen. Dit wordt ook wel een gemeentelijke lening genoemd. Er zijn een aantal gemeenten die leningen aanbieden aan personen die niet in aanmerking komen voor een lening bij de bank of kredietverstrekkers.

Echter zitten hier wel strenge voorwaarden aan verbonden. De voorwaarden kunnen verschillen per gemeente en het is daarom niet altijd mogelijk om een gemeentelijke lening aan te vragen. Bekijk op de site van jouw gemeente wat de mogelijkheden zijn en of je een lening zonder inkomen kunt afsluiten.

Kan ik snel geld lenen zonder inkomen en BKR check?

Direct geld lenen zonder inkomen en BKR check is in de meeste gevallen niet mogelijk. Wel zijn bovengenoemde alternatieven een mogelijkheid om alsnog in aanmerking te komen voor een lening. Echter is geld lenen zonder in komen vaak geen goed idee aangezien het risico op financiële problemen erg hoog ligt. Het is dan ook niet voor niet zo dat banken en geldverstrekkers geen lening verschaffen aan mensen zonde inkomen.

In dergelijke gevallen zal een gemeentelijke- of onderhands lening de beste manier zijn om alsnog een lening af te kunnen sluiten. Maar over het algemeen is geld lenen zonder inkomen meestal niet de slimste keuze.

Pas op voor oplichters!

Online wordt regelmatig makkelijk geld lenen zonder inkomen aangeboden. Blijf echter wel altijd kritisch kijken en doe goed onderzoek naar de verschillende aanbieders. Als je even wat langer rondkijkt zal je bij veel aanbieders slechte recensies vinden en is het vaak beter om nog even verder te kijken.

Ondanks dat er op het internet veel oplichters actief zijn, willen we niet stellen dat elke aanbieders een oplichter is. We willen je alleen behoeden voor de aanbieders met slechte bedoelingen. In onze vergelijker vind je daarom alleen kredietverstrekkers waarbij je 100% veilig een lening kunt afsluiten. Vergelijk verschillende aanbieders en ontdek wat de mogelijkheden, kosten en voorwaarden zijn.

Rebecca Nunez

Auteur

Mijn naam is Rebecca Nunez, ik schrijf dagelijks over producten in de financiële sector. Tevens ben ik zelf actief in de aandelenmarkt. Naast de functie van auteur draag ik de verantwoordelijkheid van eindredacteur op deze website.

Laatst geüpdatet op: jul 29, 2022 @ 21:59

Geld lenen zonder BKR

“Saldodipje is de enige aanbieder van mini leningen in Nederland. Het bedrijf heeft al meer dan 2 miljoen klanten mogen voorzien van krediet.”

– Rebecca Nunez | Product expert

1

Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd & JKP %

30 dagen

Gem. 6,17%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

2
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8,3 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd & JKP %

45 dagen

Gem. 9,67%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

3
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd & JKP %

62 dagen

Gem. 7,11%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Alternatieve leenvormen

Bekijk alternatieve leenvormen of vergelijk op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.