...

Wanneer een BKR registratie?

door | sep 1, 2022 | Geld lenen zonder BKR

U krijgt een BKR registratie wanneer u een krediet of lening afsluit van minimaal €250,-. Kredietverleners zijn vanaf dit bedrag verplicht om dit melden in het CKI register van het Bureau Krediet Registratie.

Lenen zonder papierwerk
 • Zonder BKR check
 • Geen papierwerk
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Mini-leningen tot €1.500,-
 • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

Krediet groep nederland
Lenen zonder papierwerk
 • Zonder BKR check
 • Geen papierwerk
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Mini-leningen tot €1.500,-
 • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

wanneer krijg je een BKR registratie

U krijgt een BKR registratie in de volgende situaties:

 • U beschikt over een doorlopend krediet of geld lening;
 • U beschikt over een private lease auto;
 • U beschikt over een telefoonabonnement inclusief toestel;
 • U meer dan 250 euro rood staat op uw bankrekening;
 • U kiest voor gespreid betalen m.b.v. koop nu of betaal later regelingen;
 • U uw hypotheek meer dan drie termijnen niet hebt afgelost;
 • U een creditcard heeft (ook het bestedingslimiet wordt geregistreerd);

BKR registratie onder de €250,-

Wanneer u bij een krediet onder de €250 euro blijft wordt deze transactie niet geregistreerd. Met name bij telefoonabonnementen zien we dat veel mensen kiezen voor een abonnement waarbij de aflossing voor het toestel niet boven de 250 euro komt.

U hoeft niet te schrikken van een telefoon abonnement met BKR registratie, deze is namelijk positief zolang u netjes voldoet aan de gestelde betalingsverplichtingen. Een positieve registratie zegt dan ook niets over uw betaalgedrag. We kunnen dan ook stellen dat iedere volwassene in Nederland is voorzien van een type BKR registratie.

Benieuwd naar uw eigen situatie? U kunt makkelijk en snel online uw BKR overzicht aanvragen. Dit is gratis en vrijblijvend.

Wanneer krijgt u geen BKR registratie?

Het is lastig om over geen enkele BKR registratie te beschikken. Iedere lening voor meer dan 250 euro gaat gepaard met een BKR registratie. Desalniettemin zijn er een aantal uitzonderingen op een geld lening met BKR die we graag met u doornemen.

Geen BKR registratie voor een hypotheek

Een hypotheek met BKR registratie komt niet voor in Nederland en is uitgesteld van de €250 regeling. U kunt echter wel te maken krijgen met een negatieve BKR registratie wanneer u 3 of meer maanden niet aan uw hypotheeklasten hebt voldaan.

Geen BKR registratie voor een studieschuld

Studieschuld en het BKR is een veelbesproken onderwerp de afgelopen jaren, er heerst dan ook veel onzekerheid over. De studielening bij DUO, een overheidsinstelling, welke is opgezet ter bevordering van de toegankelijkheid tot scholing voor jongeren.

Voor de DUO lening is afgesproken dat deze niet wordt geregistreerd bij het BKR. Houdt echter wel rekening met het feit dat u zelf verplicht bent om tijdens een hypotheekaanvraag de kredietverstrekker in te lichten over het bestaan van de studieschuld. Doe dit niet alleen omdat het moet maar ook om overkreditering te voorkomen, dit kan namelijk nare financiële gevolgen hebben.

Geen BKR registratie voor onderhandse leningen

Een lening bij familie of vrienden is niet gebonden aan een BKR registratie. De melding is enkel verplicht voor financiële instellingen.

Wanneer krijgt u een positieve BKR registratie?

Een positieve BKR registratie wordt geregistreerd bij een lening die hoger is dan €250. Dit geldt voor alle leningen met uitzondering van de onderhandse lening, lening zonder BKR, de hypotheek en DUO studielening.

Een positieve BKR krediet registratie representeert dat u voldoet aan alle betalingsverplichtingen, in principe dus een goed teken voor kredietverstrekkers. Het doet dan ook goed aan uw betrouwbaarheid. Een positieve BKR registratie is niet nadelig voor uw financiële toekomst, echter zijn er wel een aantal dingen om rekening mee te houden.

 • Bij de aanvraag van een hypotheek kan het te lenen bedrag lager uitvallen doordat overige lasten te hoog worden ingeschat door de kredietverstrekker.

Om deze reden kiezen veel mensen voor het verwijderen van de BKR registratie wanneer er een hypotheek aangevraagd moet worden.

Wanneer een negatieve BKR registratie?

Een negatieve BKR registratie is altijd omgezet voor de positieve BKR registratie. In dit geval is een BKR codering achter de registratie geplaatst. Er zijn verschillende coderingen welke afhankelijk van uw situatie worden geplaatst na het niet kunnen voldoen aan betalingsverplichtingen.

Er bestaan dan ook meerdere negatieve BKR registraties, in tegenstelling tot de positieve. Het verschil zit in de coderingen, u kunt te maken krijgen met de volgende:

 • A1 codering
 • A2 codering
 • A3 codering
 • H codering

Een A codering wordt toegepast bij een betalingsachterstand. De H code wordt toegepast wanneer u weer aan uw betalingsverplichting heeft voldaan. Het wordt dan ook de herstelcodering genoemd.

Na het volledig afbetalen van de schuld wordt er ook de einddatum doorgegeven aan het BKR. Vanaf dit moment is de registratie nog vijf jaar zichtbaar voor toekomstige kredietverleners.

Kan ik de negatieve BKR registratie verwijderen?

Het is mogelijk om een negatieve BKR registratie te verwijderen binnen de vijfjarige termijn. In sommige gevallen is een belangenafweging voldoende, maar het komt voor dat een BKR verwijderen via de rechtbank moet verlopen. Houd in beide gevallen rekening met relatief hoge BKR registratie verwijderen kosten.

De slagingskans is afhankelijk van de kredietverlener, het type codering en de kennis omtrent de te ondernemen stappen. Zo is een ICS BKR registratie verwijderen vaak makkelijker dan een registratie voor een autolening. Kleine foutjes kunnen roet in het eten gooien, velen kiezen ervoor dit te laten doen door specialisten.

Rebecca Nunez

Auteur

Mijn naam is Rebecca Nunez, ik schrijf dagelijks over producten in de financiële sector. Tevens ben ik zelf actief in de aandelenmarkt. Naast de functie van auteur draag ik de verantwoordelijkheid van eindredacteur op deze website.

Laatst geüpdatet op: sep 1, 2022 @ 03:23

Geld lenen zonder BKR

“Saldodipje is de enige aanbieder van mini leningen in Nederland. Het bedrijf heeft al meer dan 2 miljoen klanten mogen voorzien van krediet.”

– Rebecca Nunez | Product expert

1

Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd & JKP %

30 dagen

Gem. 6,17%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

2
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8,3 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd & JKP %

45 dagen

Gem. 9,67%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

3
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd & JKP %

62 dagen

Gem. 7,11%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Alternatieve leenvormen

Bekijk alternatieve leenvormen of vergelijk op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.