...

BKR verwijderen via de rechtbank

door | aug 22, 2022 | Geld lenen zonder BKR

Uw BKR verwijderen via de rechtbank is mogelijk in Nederland. Deze procedure kan essentieel zijn voor het behalen van succes in het verwijderen van een negatieve codering. U kunt een dergelijke codering op uw naam hebben na het aangaan van een lening of het bezitten van een telefoonabonnement op afbetaling.

De BKR registratie verwijderen via de rechtbank is niet altijd nodig. Is een dergelijke procedure toch benodigd? Dan kunnen de kosten variëren tussen de €3.000,- en €4.000,-.

Lenen zonder papierwerk
 • Zonder BKR check
 • Geen papierwerk
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Mini-leningen tot €1.500,-
 • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

Krediet groep nederland
Lenen zonder papierwerk
 • Zonder BKR check
 • Geen papierwerk
 • Binnen 24 uur op je rekening
 • Mini-leningen tot €1.500,-
 • Geen loonstrook benodigd

★★★★: 8,7/10

bkr verwijderen rechtbank

Werkwijze BKR verwijderen via rechtbank

Een BKR registratie verwijderen via de rechtbank kent een vaste werkwijze en wordt doorgaans uitgevoerd door deskundigen:

 • Indienen van waterdicht verzoekschrift bij de rechter;
 • Bemiddeling met de tegenpartij gedurende de procedure;
 • Mondelinge overname in de zitting;
 • Behaalde resultaten worden met u besproken.

Een dergelijke procedure is altijd maatwerk en wij kunnen dan ook niet stellen dat een gang via de rechter een 100% slagingskans oplevert.

Hebt u een afwijzende reactie ontvangen van de kredietverstrekker, dan kunt u er voor kiezen om deze voor te leggen aan de rechter. Dit gaat middels een verzoekschriftprocedure, kort geding procedure of geschillencommissie.

Verzoekschriftprocedure

Binnen zes weken na ontvangst van de afwijzing van uw kredietverstrekker dient het verzoekschrift te zijn ingediend bij de rechtbank. Het is essentieel dat deze termijn niet wordt verstreken. Een dergelijke verzoekschriftprocedure is niet gebonden aan een verplichte advocaat.

Artikel 35 van de Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming stelt dat het verzoekschrift tot verwijderen van de negatieve BKR codering niet door een advocaat bij de rechtbank hoeft te worden ingediend. Dit mag u dus ook zelf doen.

Kort geding procedure

Met een kort geding procedure dient u altijd te maken te hebben met een spoedeisend belang. Voordeel is dat een kort geding procedure sneller resulteert dan de verzoekschriftprocedure in een uitspraak van de rechter. Veel gevallen zijn niet geschikt voor een kort geding procedure.

Kiest u voor een kort geding procedure om een negatieve BKR registratie te laten verwijderen dan is het verplicht om een advocaat in de hand te nemen.

Waarom BKR verwijderen via rechtbank?

Om uw BKR registratie te laten verwijderen kunt u verschillende paden bewandelen, namelijk:

 1. Bezwaar indienen bij het BKR via geschillencommissie
 2. Juridische weg via de rechtbank
 3. Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid)

Stuit u op een negatieve BKR registratie dan kunt u een bezwaar indienen bij het BKR via de geschillencommissie. Houdt er rekening mee dat deze commissie is gefinancierd door het BKR zelf. De commissieleden zullen uw aanvraag beoordelen op grond van het Algemeen Reglement. Ondanks het feit dat BKR zelf aanraad om het via deze weg te proberen, is dit niet altijd de correcte oplossing voor uw persoonlijke situatie.

Daarbij is de gang via de geschillencommissie erg tijdrovend en geen resultaat opleveren, ook de uitspraak bindend. In hoger beroep gaan of een nieuwe zaak starten is dan ook niet mogelijk, in dit geval zal u moeten uitwijken naar een geld lening zonder BKR toetsing.

Wanneer kiest u voor de rechtbank?

Een negatieve registratie blijft zichtbaar voor een minimale periode van vijf jaar. Een nieuwe lening of hypotheek met BKR afsluiten kan hierdoor erg moeilijk worden. U kunt niets afsluiten of een stuk minder. Echter is het in veel gevallen zo dat de schuld al is afgelost en codering in realiteit niet meer de huidige situatie weerspiegelt. Desalniettemin wordt u aangemerkt als wanbetaler.

In dit geval kan de gang naar een rechter een hoge slagingskans met zich mee brengen. Houdt echter wel rekening met de kosten wanneer u ervoor kiest om een deskundige partij in te schakelen. BKR verwijderen via de rechtbank is namelijk erg prijzig. Afhankelijk van uw leendoel kan geld lenen met BKR een goede oplossing zijn wanneer u de kosten van specialisten te hoog vind.

Voordelen registratie verwijderen via de rechtbank

De kans op slagen is aanzienlijk groter met de bemoeienis van een rechtbank, dit heeft logischerwijs te maken met het onafhankelijk karakter van dit orgaan. U kunt altijd een bezwaar indienen over uw codering, overweeg dit bijvoorbeeld wanneer u problemen ondervind met een lening aanvraag door een vermelding van de studieschuld in het BKR.

Er is geen financiële steun vanuit het BKR aanwezig, iets waar u wel mee te maken hebt wanneer u kiest voor de reguliere geschillencommissie. Een BKR registratie via de rechtbank verwijderen kent tevens een vele malen sneller tijdsverloop en is de mogelijkheid tot een hoger beroep aanwezig. Een eerste uitspraak is dus niet bindend.

In uw procedure met de geschillencommissie van het BKR hebt u geen recht op juridische assistentie, in de rechtbank is dit wel het geval. Deskundige partijen zijn voorzien van gespecialiseerde juristen en advocaten om haar cliënten een zo hoog mogelijk slagingspercentage te garanderen.

Rebecca Nunez

Auteur

Mijn naam is Rebecca Nunez, ik schrijf dagelijks over producten in de financiële sector. Tevens ben ik zelf actief in de aandelenmarkt. Naast de functie van auteur draag ik de verantwoordelijkheid van eindredacteur op deze website.

Laatst geüpdatet op: aug 24, 2022 @ 01:01

Geld lenen zonder BKR

“Saldodipje is de enige aanbieder van mini leningen in Nederland. Het bedrijf heeft al meer dan 2 miljoen klanten mogen voorzien van krediet.”

– Rebecca Nunez | Product expert

1

Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★★

8,7 / 10

Max. bedrag

€100 tot €500

Looptijd & JKP %

30 dagen

Gem. 6,17%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

2
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8,3 / 10

Max. bedrag

€500 tot €1.000

Looptijd & JKP %

45 dagen

Gem. 9,67%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

3
Krediet groep nederland

Binnen 24 uur op je rekening

★★★★

8 / 10

Max. bedrag

€1.100 tot €1.500

Looptijd & JKP %

62 dagen

Gem. 7,11%

BKR check

Nee

 €100 tot €1.500 euro krediet in 5 minuten
Meer dan 2 miljoen mensen zijn je voor gegaan

Geschikt met BKR notering & zonder papierwerk

Alternatieve leenvormen

Bekijk alternatieve leenvormen of vergelijk op basis van rentes, kenmerken en beoordelingen.