Creditcard vergelijken
Creditcard vergelijken, de perfecte uitkomst wanneer u op zoek bent naar een creditcard. Wij willen u hier graag bij behelpen met behulp van een vergelijker. Middels de vergelijker kun je alle aanbieders van reguliere en prepaid creditcards met elkaar vergelijken op basis van de belangrijkste eigenschappen en kenmerken. Hierbij moet je denken aan de jaarprijs, de rente, bestedingslimieten en eventuele extra’s.
Creditcard vergelijken is ten allen tijde een goede keuze. Op deze manier beschik je over een compleet en gedetailleerd overzicht van alle beschikbare aanbieders. Natuurlijk volledig afgesteld op uw persoonlijke situatie en wensen.
Wanneer je op leningenhypotheek kiest voor creditcard vergelijken kun je de keuze maken uit de volgende maatschappijen:
- ICS card
- Visa creditcard
- Mastercard
- American Express
Heb je na het creditcard vergelijken de best passende aanbieder voor je kaart gevonden? Druk op de button in de creditcard vergelijker en de aanbieder zal het aanvraagproces overnemen. U zult vervolgens binnen een aantal dagen de kaart krijgen thuis gestuurd.
Hoe werkt een creditcard?
Maar hoe werkt een creditcard dan precies? In Nederland kun je een creditcard afsluiten bij de providers Mastercard, Visa of American Express. De meeste banken in Nederland beschikken over een samenwerking met deze providers. Hierdoor kun je een combinatie met de betaalrekening krijgen. Zoals we al zeiden zit het grootste verschil voornamelijk in het feit dat de provider het uitgegeven bedrag heeft voorgeschoten.
Aan het einde van de maand kun je kosteloos je uitgaven terugstorten. Bij de keuze voor gespreide betaling zal je rente over het openstaande bedrag moeten betalen. Voorheen was het standaard dat je bij iedere betaling een handtekening moest zetten. Om fraude te voorkomen beschikken vandaag de alle creditcards over een chip in combinatie met een persoonlijke pincode.
Wanneer je een online betaling doet zal je in de meeste gevallen een verificatie code ontvangen middels je mobiele telefoon. Hierdoor is ook online fraude zo goed als uitgesloten. Iets toch niet helemaal goed gegaan? Geen enkel probleem, je bent hiervoor verzekerd inclusief een geld-terug-garantie.
Creditcard hoe werkt het: gespreide betalingen zijn niet standaard
Het betalen met een creditcard kost in de standaardsituatie geen geld. Echter bestaat er de mogelijkheid dat de creditcardmaatschappij je de keuze geeft voor gespreide terug betalingen in termijnen. Kies je hiervoor dan zal je rente moeten betalen over het totaal dat je nog uit hebt staan.
Als je kiest voor gespreide betalingen dan spreken we over een zogenaamde revolving creditcard. Met name in Nederland is deze regeling met de creditcardmaatschappij niet gebruikelijk. In de standaardsituatie is deze keuzemogelijkheid nooit actief, hier moet je allereerst zelf toestemming voor geven. Nederlanders kiezen voornamelijk voor een directe maandelijkse afrekening.
Wanneer je over een kaart beschikt waarmee je maandelijks direct betaald spreek je over een deferred debitcard of chargecard.
Defferred debitcards zijn standaard in Nederland
Wil je als Nederlander toch gebruik maken van de mogelijkheid om gespreid te betalen dan kun je dit natuurlijk altijd aanvragen bij de creditcardmaatschappij. In dit geval zal je moeten tekenen voor een kredietovereenkomst. Echter is het zo dat dit niet met iedere krediet kaart mogelijk is. Dit is namelijk het geval met de producten van American Express of business cards.
Wat is een creditcard?
Wat is een creditcard? Een vraag die ons veel gesteld wordt. Een creditcard is in zijn puurste vorm hetzelfde als een pinpas. Het is een plastic plas waarbij u een persoonlijke code ontvangt om betalingen te voldoen. Het verschil met een pinpas zit in het feit dat een betaling via de pinpas direct wordt afgeschreven van de betaalrekening en met een creditcard altijd achteraf betaald. Dit houdt in dat betalingen met de krediet kaart niet direct worden afgeschreven van de betaalrekening.
Over het algemeen ontvang je van je maatschappij rond iedere 30ste van de maand een overzicht van de betalingen. Vervolgens zult u handmatig of automatisch de betalingen moeten terugstorten, de meeste houders kiezen voor een automatische incasso. Er bestaat onduidelijkheid over de kosten die hier mee te paard gaan. ’Achteraf’ betalen kost geen (extra) geld. Je zult pas rente over het openstaande bedrag ontvangen wanneer je de keuze maakt voor betalen in termijnen, deze optie staat standaard uit.
Meer dan 6,5 miljoen Nederlanders beschikken over een creditcard! Dit is ontzettend veel. Deze toename is te danken aan de ontwikkelingen van het internet en een grote stijging van mensen die kiezen voor een buitenlandse vakantie. Daarnaast staan we in Nederland bekend om onze liefde voor de pinpas en internetbetalingen. In omringende landen is de creditcard het meest gekozen betaalmiddel. Wij kunnen ons dit ons goed voorstellen door voordelen als de aankoopverzekering en geld-terug-garantie.
Creditcard aanvragen
Wil jij een creditcard aanvragen maar weet je nog niet precies hoe dit in zijn werk gaat? Geen enkel probleem, wij gaan je op weg helpen. Op leningenhypotheek kun je creditcard vergelijken op basis van het bestedingslimiet, jaarlijkse bijdragen en extra’s die worden geboden. Na het vergelijken van alle aanbieders kun je op de knop aanvragen drukken en je creditcard aanvragen bij de aanbieder.
Hoe lang duurt creditcard aanvragen?
Wanneer je door de aanvraag bent heen gekomen en geaccepteerd zal je binnen 5 tot 10 werkdagen je kaart thuis ontvangen. Dit klinkt niet heel erg snel maar dit wordt voornamelijk veroorzaakt door administratieve werkzaamheden zoals bijvoorbeeld de BKR toetsing. Het aanvragen zelf duurt daarentegen maar een paar minuten. Middels de vergelijker ben je verzekerd van de beste en voordeligste deal.
Hoe kan ik een creditcard aanvragen?
Aanvragen creditcard is geen moeilijke klus, het is zelfs binnen enkele minuten geregeld. Je kunt volledig online en veilig een creditcard aanvragen. Hieronder hebben we een klein stappenplan voor je opgesteld:
- Vergelijk alle creditcard aanbieders op extra’s, bestedingslimieten en jaarprijzen op deze website middels onze vergelijker.
- Maak een keuze uit de verschillende soorten kaarten.
- Druk op de aanvraag knop en wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de aanbieder. Op deze manier ben je verzekerd van een beveiligde omgeving.
- Voor het aanvragen creditcard zal je een aantal persoonsgegevens moeten invullen. Daarnaast kunnen ze vragen naar je inkomen of uitkering.
- Aan de hand van deze gegevens worden er administratieve werkzaamheden in werking gesteld. Er wordt gekeken naar je kredietwaardigheid middels een BKR toetsing.
Welke creditcard gegevens heb ik nodig?
Zoals in stap 4 staat beschreven zal je een aantal gegevens moeten overdragen aan de provider bij creditcard aanvragen. Hierbij moet u voornamelijk denken aan persoonlijke gegevens als je adres of BSN nummer. Deze gegevens worden gebruikt voor het uitvoeren van de BKR-toetsing.
Hier wordt gekeken naar de openstaande schulden en eventueel lopende leningen. Is dit het geval? De provider zal in de hoogste waarschijnlijkheid geen creditcard aan je willen verlenen. Wil je een creditcard zonder BKR dan zal je een vergelijking moeten maken tussen alle prepaid creditcards.
Met dit type wordt geen BKR toetsing in werking gesteld, daarnaast bestaat er geen inkomenseis. Een prepaid creditcard wordt ook wel een creditcard zonder BKR genoemd. Een prepaid creditcard aanvragen gaat over het algemeen wat sneller dan bij een reguliere kaart.
Creditcard activeren
Je kunt je creditcard activeren wanneer je door de BKR toetsing bent gekomen. Ben je geaccepteerd dan wordt de kaart je per briefpost opgestuurd. Echter moet je er rekening mee houden dat de kaart bij ontvangst nog niet geactiveerd is. De pincode wordt namelijk om veiligheidsredenen op een ander moment thuisbezorgd. In de meeste gevallen komt de code eerder binnen dan de kaart zelf.
Om betalingen te kunnen voltooien is de creditcard activeren essentieel. Tot de activatie is de kaart geblokkeerd, na activatie wordt deze blokkade opgeheven. Een creditcard activeren is niet moeilijk, je zult worden ondersteund met een stappenplan welke je kunt terugvinden in de brief. Voor de mensen die zichzelf alvast willen voorbereiden hebben we hieronder een creditcard activeren stappenplan voor je opgesteld.
- Je dient in te loggen in de beveiligde omgeving van de creditcard uitgever. In de meeste gevallen is deze omgeving te vinden op de website van uw bank.
- Vervolgens dien je je identiteit verifiëren. Dit is op een aantal verschillende manieren te doen. De meeste mensen kiezen voor het bellen naar een speciaal telefoonnummer, daarnaast kun je ook kiezen voor het doorgeven van een aantal cijfers.
- Na het signeren van de achterkant van de kaart is de creditcard geactiveerd. Het signeren is ook online mogelijk.
Houd rekening met het feit dat de activatie procedure bij de gekozen partij iets kan verschillen. creditcard aanvragen is binnen enkele seconde geregeld. Kijk wat het voor jou oplevert.
Welke creditcard?
Veel mensen zitten met de vraag welke creditcard ze moeten aanvragen. Je kunt namelijk wereldwijd honderden verschillende soorten kaarten afsluiten. Zo kun je kiezen voor de ANWB creditcard maar ook voor die van Mastercard. Veel consumenten zien door het bos de bomen niet meer. Het is verstandig om je eigen wensen eerst op een rijtje te zetten voordat je begint met de vraag: welke creditcard nemen?
Op deze manier kun je binnen enkele minuten al een aantal providers uitsluiten. Creditcard vergelijken helpt je hierbij. Na het invullen van je wensen zal je een overzicht ontvangen waarbij je kunt vergelijken op de extra’s, jaarprijs en bestedingslimieten.
Voordat je kiest voor creditcard aanvragen kun je allereerst alle aanbieders met elkaar vergelijken in onze vergelijker. Binnen enkele seconden ontvang je het beste aanbod.
Beste creditcard
Wat is de beste creditcard? Helaas kunnen we op deze vraag geen eenduidig antwoord geven. De beste creditcard hangt namelijk sterk af van je eigen wensen. Ben je bijvoorbeeld van plan om je kaart flink te gaan gebruiken dan is de beste creditcard zeker het reguliere type.
In de meeste gevallen is de gewone creditcard ook meteen de beste creditcard. Hiermee kun je wereldwijd betalen en weet je precies waar je aan toe bent.
Om voor jezelf de vraag te beantwoorden raden wij het je aan om te kiezen voor creditcard vergelijken. Hier vind je een overzicht van alle aanbieders met bijbehorende kenmerken als de extra’s, jaarprijzen en bestedingslimieten.
Op deze manier weet je zeker dat je beschikt over een creditcard welke het beste past bij jouw persoonlijke situatie. Probeer het nu en mis de voordelige creditcard actie niet!
Creditcard zonder BKR
Het hebben van een creditcard is hetzelfde als het hebben van krediet. Het aangaan van kredieten gaat vrijwel altijd gepaard met een BKR toetsing. Echter zijn veel mensen op zoek naar een creditcard zonder BKR. Iedere maatschappij zal je kredietwaardigheid bij het BKR gaan checken. Creditcard BKR zijn twee begrippen die bij elkaar horen. Beschik je over een positieve BKR codering dan is het aanvragen van een creditcard geen enkel probleem.
Beschik je echter over een negatieve BKR codering en wil je toch beschikken over een creditcard dan bestaat er een alternatief. Je kunt kiezen voor een creditcard zonder BKR, ook wel een prepaid creditcard genoemd.
BKR registratie creditcard, wat kan ik doen?
Het is vrij lastig om onder de BKR controle van verstrekkers uit te komen. Gelukkig zijn er een aantal alternatieven om alsnog te beschikken over een creditcard. Er is een klein aantal verstrekkers welke creditcards uitgeven zonder blik op de kredietwaardigheid van de afnemer. Geen BKR toetsing dus. Houdt bij deze oplossing echter wel rekening met hogere jaarlijkse kosten en eventueel ook hogere rentes. Dit is niet voor iedereen een ideale uitkomst.
Prepaid creditcard zonder BKR
Er bestaat nog een andere oplossing, het aanvragen van een prepaid creditcard of een debitcard. Ga je voor dit type kaart dan zal je altijd een bedrag moeten storten om hier uiteindelijk gebruik van te maken. Het is dus niet mogelijk om meer uit te geven dan dat je op de kaart zelf hebt gezet. Het grootste voordeel van de prepaid creditcard is dat je in geen enkel geval rood kan staan.
Je kunt het geld op de prepaid creditcard dan ook niet beschouwen als geleend krediet. Al het geld dat je hiermee uitgeeft heb je namelijk zelf erop gezet. Je beschikt over een creditcard met limiet zonder BKR toetsing waar je wereldwijd mee kunt betalen.
Met een prepaid creditcard behaal je geen voordeel uit het feit dat de provider vooruitbetaalt. Dit is met dit type kaart namelijk niet het geval. Echter profiteer je wel van veilige betalingen en bijkomende extra’s. Vooral handig wanneer je veel transacties naar het buitenland maakt.
Voordelen prepaid creditcard
Aan een creditcard zonder BKR zitten voordelen verbonden. Hieronder hebben we ze overzichtelijk voor je op een rijtje gezet:
- Er wordt geen BKR toetsing uitgevoerd, daarnaast worden er ook geen inkomenseisen gesteld. Je hebt dus geen last van problemen met de hypotheek.
- Je hebt niet te maken met boetes in de vorm van rente. Betalingen worden namelijk direct afgeschreven van het saldo op de kaart.
- Geen onverwachte verassingen of schulden door directe afschrijving
Nadelen prepaid creditcard
- Prepaid creditcards zijn over het algemeen duurder dan een gewone creditcard.
- Er bestaat een bestedingslimiet per transactie. In de meeste gevallen is de hoogte vastgesteld op maximaal € 1.000,-. Daarnaast accepteert niet ieder bedrijf een prepaid creditcard.
Zakelijke creditcard
Tal van mensen zijn op zoek naar een zakelijke creditcard, ook wel de business card genoemd. Deze kaart is geschikt voor bedrijven en verschilt met de particuliere creditcard. De voordelen die een zakelijke creditcard met zich meebrengt wil je zeker niet missen.
Met een zakelijke creditcard beschik je over een totaaloverzicht van alle uitgaven die door de onderneming worden gedaan. Deze staan dus volledig los van je privé uitgaven middels de kaart. Dit brengt het voordeel met zich mee dat het enorm wat speurwerk in de boekhouding bespaart.
Tijd die je liever ergens anders in steekt. Daarnaast beschik je met een zakelijke creditcard over de vele extra’s zoals verzekeringen en punt spaarprogramma’s. Betalingen in en vanuit Nederland zijn dan ook geen enkel probleem.
De business card verzekert iedere ondernemer van veilige betalingen in zowel binnen- als buitenland. Wil je een business card aanvragen dan zal je de keuze moeten maken uit twee mogelijkheden.
- Onafhankelijke bank creditcard van Visa of American Express
- Zakelijke creditcard welke is gekoppeld bij je eigen bank. Kies je voor deze vorm dan kun je je business card enkel en alleen koppelen met een zakelijke rekening.
Voordelen business cards
Er zijn een aantal voordelen verbonden aan business card. Met name de overzichtelijke manier van betalingen is de belangrijkste beweegreden voor de ondernemer welke een zakelijke creditcard aanvraagt. Alle bedrijfsuitgaven op één centraal punt bekijken en precies weten welke werknemer, welke uitgaven veroorzaakt. Hieronder nog een aantal grote voordelen:
- Business card gaan vaak samen met gunstigere voorwaarden. Deze worden nog flexibeler wanneer een groter aantal kaarten worden aangevraagd voor eventuele medewerkers.
- De creditcard kosten kunnen fiscaal worden ingeboekt en gedeclareerd worden.
- Veilige betaling in zowel binnen- als buitenland. Daarnaast zijn al je inkopen verzekerd.
Nadelen business cards
Helaas heeft een zakelijke creditcard ook wat nadelen. Natuurlijk wil je deze ook weten. Hieronder hebben we alle nadelen met je besproken:
- Een zakelijke business card is over het algemeen duurder dan de particuliere versie. Hierdoor is het wel weer mogelijk om gemaakte kosten fiscaal af te trekken van de onderneming.
- Het aanbod is minder breed dan voor de particulieren.
- De maandelijkse rekening dient in de meeste gevallen in één keer betaald te worden. Om geen extra kosten te maken moet je er voor zorgen dat je binnen het gestelde termijn terugbetaald.
Wanneer kan ik een zakelijke creditcard aanvragen?
Om een zakelijke creditcard te kunnen aanvragen met je onderneming moet je minimaal 1 jaar zijn geregisterd bij de KVK. Wil je als ZZP een dergelijke kaart aanvragen dan zal je zeker rekening moeten houden met een BKR toetsing. Een business card aanvragen en geaccepteerd worden is over het algemeen moeilijker dan het aanvragen als consument voor een particuliere kaart.
Betalen met creditcard
Het betalen met creditcard is tegenwoordig mogelijk op tal van manieren. Echter bestaan er wel wat verschillen in het fysiek betalen met creditcard of juist online. Voorheen was het geven van een handtekening na een transactie de normaalste zaak van de wereld. Om fraudegevoeligheid te verminderen beschikt iedere creditcard over een chip met bijbehorende pincode.
Hoe betaal je met een creditcard?
Zoals we hierboven al hadden vernoemd kun je zowel fysiek als online betalen met creditcard. Maar hoe betaal je met een creditcard? Hieronder uitleg over fysieke en online betalingen met de creditcard zodat je precies weet waar je aan toe bent als je er gebruik van wil maken.
Online betaling creditcard
Ga je een online betaling voltooien met de creditcard dan zal je een aantal gegevens moeten invullen. Er zal ten allen tijden worden gevraagd naar de naam welke vermeld staat op de kaart zelf. Daarnaast heb je een creditcardnummer, vervaldatum en de driecijferige verificatiecode. Dit noemen ze in vakjargon ook wel de Card Verification Code (CVC).
Let op: met een online betaling zal je nooit de pincode worden gevraagd. Echter kan het wel voorkomen dat sommigen bedrijven kunnen vragen naar het adres of extra wachtwoord.
Extra wachtwoord online betaling
Om de fraudegevoeligheid nog meer te laten dalen en veiligheid te versterken worden er door creditcard providers constant nieuwe maatregelen doorgevoerd. Het perfecte voorbeeld van zo’n maatregel is dat je een extra wachtwoord moet invullen wanneer je online iets wil betalen. Dit wachtwoord is naar eigen keuze en het is van belang dat u deze onthoud.
Fysieke betaling creditcard
Maar hoe betaal je met creditcard in een fysieke winkel, restaurant of hotel? In dit geval kun je je creditcard overdragen aan een medewerker van het filiaal. Je pas zal door de pinautomaat gehaald worden waarop u vervolgens een bonnetje ontvangt. Hierbij is het nog mogelijk dat de medewerker vraagt om een handtekening op deze bon. Hiermee geef je aan dat je akkoord bent gegaan met de transactie.
Net als creditcardmaatschappijen zelf willen ook de bedrijven fraude tegengaan. Het komt dan ook steeds vaker voor dat bedrijven bij het betalen met creditcard de bijbehorende pincode vragen. Het extra wachtwoord zal je met een fysieke betalingen niet nodig hebben. Voornamelijk bij hotels wordt er bij een creditcard betaling vaak een legitimatiebewijs gevraagd.
Pinnen met creditcard
Pinnen met creditcard is niet heel erg gebruikelijk onder Nederlandse creditcardaanbieders. Desalniettemin is dit wel mogelijk. Tijdens het geld pinnen met creditcard fungeert deze hetzelfde als een reguliere pinpas die is gekoppeld aan de betaalrekening. De pin transactie zal je zien verschijnen op het maandelijkse transactieoverzicht waar het openstaande saldo op vermeld staat.
Het is bij alle banken in Nederland mogelijk om geld te pinnen middels een automaat. Het is dan ook mogelijk om betalingen voor te schieten. Houd echter wel rekening met de mogelijkheid op extra kosten. Dit is dan ook de rede voor het feit dat maar weinig Nederlanders kiezen voor geld pinnen met creditcard. De extra kosten voor pinnen met creditcard kun je altijd opvragen bij de creditcardmaatschappij, vaak kun je dit ook online raadplegen.
Verschil Visa en Mastercard?
Veel mensen hebben vragen bij het verschil Visa en Mastercard. Dit begrijpen wij goed, welke creditcard is nu beter? Mastercard of Visa? We kunnen je geruststellen. In de praktijk zijn er maar weinig verschillen tussen deze grote creditcard maatschappijen. Natuurlijk zijn er wel wat verschillen maar de consument merkt hier weinig tot niets van.
Wellicht heb je de creditcardmaatschappij American Express al wel voorbij zien komen. Deze maatschappij toont wel grote verschillen met Visa Mastercard. Deze organisatie focust zich voornamelijk op puntspaarsystemen en hoog kwalitatieve service. De creditcards van American Express zijn relatief gezien ook wat prijziger, daarbij heb je te maken met het feit dat deze aanbieder minder breed wordt geaccepteerd. American Express is een creditcardmaatschappij en aanbieder tegelijk.
Mastercard of Visa creditcardmaatschappijen?
Allereerst is het goed om te weten dat allebei, Mastercard of Visa, geen uitgevers zijn van creditcards. Een creditcard kan namelijk alleen worden uitgegeven door banken of alternatieve financiële instellingen. Deze ‘verkopers’ van de creditcards bepalen de kosten, het bestedingslimiet en rente hoogte. Daarboven op bepalen ze zelf welke garanties en verzekeringen zijn inbegrepen.
Het verschil Visa en Mastercard is bijna te verwaarlozen, het zijn namelijk beide creditcardmaatschappijen. Wellicht zal je je nu afvragen welke diensten een creditcardmaatschappij dan precies levert? Hieronder hebben we het kort voor je opgesomd.
- Het behouden en verbeteren van een veilig betalingssysteem. Hierbij moet ook worden gedacht aan het detecteren en voorkomen van fraude.
- De verwerking en goedkeuring van alle transacties tussen de banken, winkeliers en klanten.
Mastercard of visa?
Maar uit welke creditcardmaatschappij moet je dan precies kiezen? Mastercard of Visa? Hieronder hebben de belangrijkste kenmerken van beide maatschappijen naast elkaar gelegd en de grootste verschillen hieronder voor je beschreven.
Jaarlijkse bijdrage, hoe zit het met beide?
De prijzen van de jaarlijkse bijdrage kunnen per land verschillen, de banken stellen deze namelijk vast. In Nederland is de gemiddelde jaarlijkse bijdrage van een Visa creditcard ietsje hoger dan een Mastercard creditcard. Echter is het bij Visa wel mogelijk om te kiezen voor een aantal goedkope creditcard. Desalniettemin wordt er in Nederland het meeste gekozen voor Mastercards. Wellicht nog even interessant om te weten is dat Visa bankonafhankelijke creditcards aanbied.
Hoe breed is de acceptatie?
Er is weinig verschil te bekennen in de breedte van acceptatie van beide kaarten. Wereldwijd kun je fysieke en online betalingen voltooien. Voorheen won Visa deze race maar inmiddels is Mastercard voldoende ingelopen. Wereldwijde betaaldekking is voor beide creditcardmaatschappijen geen enkel probleem. Al helemaal wanneer we kijken naar maatschappijen als Maestro of American Express. Erg belangrijk want je wilt immers wel ergens kunnen betalen met je kaart.
Bestedingslimiet van beide creditcards
Zoals bij iedere creditcardaanbieder heb je bij Visa en Mastercard ook te maken met een bestedingslimiet. Bij beide maatschappijen is het mogelijk om voor een hoog of laag bestedingslimiet te kiezen. Deze limieten kunnen variëren van € 1.000,- tot € 10.000,-.
Verschil in extra’s?
Beide creditcardmaatschappijen bieden soortgelijke extra’s welke we hieronder voor je zullen opsommen. Je zal versteld staan van de extra’s die je ontvangt bij de keuze voor een creditcard. Niet gek dat meer dan 6,5 miljoen mensen in Nederland hier dan ook over beschikken.
- Interessante spaarprogramma’s
- Mogelijkheid tot contactloos betalen
- App voor het ontvangen van het transactieoverzicht
- Verschillende verzekeringen
- 24/7 fraude of diefstal hulp
Houd er echter wel goed rekening mee dat beide maatschappijen niet verantwoordelijk zijn voor de extra’s. Deze worden namelijk bepaald door de uitgever. Dit zijn voornamelijk banken of financiële instellingen. Tijdens creditcard vergelijken ontvang je een duidelijk overzicht met extra die je bij je kaart ontvangt!
Creditcard actie
Op zoek naar interessante creditcard actie? Bij veel aanbieders geen enkel probleem. Bij veel uitgevers ontvangen nieuwe klanten een voordeelaanbieding. Deze voordeelaanbieding kan bestaan uit een welkomstgeschenk, een korting op de jaarprijs of punten voor het bijbehorende spaarprogramma. Wordt je beloond met een cadeau? Dan zal je deze hoogstwaarschijnlijk ontvangen nadat je je eerste betaling met de creditcard voltooid. Hierbij is het goed om te weten dat dit binnen een gestelde periode moet gebeuren.
Een creditcard actie kan je flink wat geld besparen of leuks opleveren. Een interessant welkomstgeschenk komt natuurlijk nooit verkeerd uit!
Waar op te letten met een creditcard actie
Er zijn wel wat zaken waar je goed op moet letten bij het gebruik maken van een creditcard actie. Het kan namelijk zijn dat je de waarde van het welkomstgeschenk moet terugbetalen als je binnen één jaar besluit om op te zeggen. Het is dus verstandig om alleen voor een creditcard actie te kiezen wanneer je zeker weet dat je een jaar lang gebruikt wil maken van de kaart.
Bezit je de kaart langer dan één jaar en wil je hier graag van af dan kun je deze probleemloos opzeggen. Hierbij behoud je je welkomstgeschenk maar moet je helaas wel vaarwel zeggen tegen je opgebouwde spaarpunten.
Goedkoopste creditcard
Op zoek naar de goedkoopste creditcard? De duurste van allemaal kost je € 700,- op jaarbasis, echter kun je via ons de allergoedkoopste vinden. Als we het over een goedkope creditcard hebben dan willen we er meteen eentje aanhalen: de Flex Visa Card voor € 12,95 jaarlijkse kosten. Daarnaast scoort de Mastercard Classic met € 20,- op jaar basis erg goed, voor deze meerprijs ontvang je betere service en garanties. Houd er tevens wel altijd rekening mee dat de goedkoopste creditcard niet altijd de beste is!
Je betaalt altijd een vast bedrag per jaar. Nieuwe klanten betalen het eerste jaar vaak geen jaarlijkse kosten. De jaren daarna wel, ook al gebruik je je creditcard niet. Je abonnement wordt automatisch verlengd, maar kun je maandelijks opzeggen.
Waar op te letten bij een goedkope creditcard?
Een goedkope creditcard is net als een reguliere creditcard ideaal voor het dagelijks gebruik. Je kunt in vrijwel heel je omgeving betalen, veel kappers, restaurants, en kledingwinkels accepteren namelijk een creditcard betaling. Dit kost je niets extra’s. We willen je nog wel even wijzen op het contant geld opnemen middels de kaart, dit brengt namelijk pin kosten met zich mee.
Alle uitgaven die je in één maand hebt voldaan met je goedkope creditcard worden maandelijks automatisch afgeschreven van je betaalrekening. Je zult niets ontvangen van de maatschappij wanneer je je kaart niet hebt gebruikt. Bij creditcardmaatschappij ICS is het mogelijk om de betaling handmatig over te schrijven. In de praktijk komt het voor dat mensen die handmatig het openstaande saldo moeten overmaken het vergeten en te maken krijgen met een vervelende boete in de vorm van rente.
Daarnaast kan het ook voorkomen dat je creditcard na een te late betaling direct wordt geblokkeerd. Je kunt dit gemakkelijk voorkomen door te kiezen voor automatische incasso.
Goedkoopste creditcard top 10
Aanbieder | Type creditcard | Beoordeling | Extra's | Jaarbijdrage | |
---|---|---|---|---|---|
1. | ANWB | ANWB Visa Card | ⭐: 4,5/5 | - Aankoopverzekering - Reisverzekering - Autoverzekering | € 14,50,- |
2. | De Bijenkorf | De Bijenkorf Card | ⭐: 4/5 | - Aankoopverzekering - Reisverzekering - Autoverzekering - Korting op hotels, vluchten, autoverhuur en aankopen | € 16,50,- |
3. | International Card Services | MasterCard Classic | ⭐: 4/5 | - Aankoopverzekering - Reisverzekering - Autoverzekering | € 20,- |
4. | International Card Services | MasterCard Gold | ⭐: 4,5/5 | - Aankoopverzekering - Reisverzekering - Autoverzekering | € 32,50,- |
5. | American Express | Flying Blue - Amex Entry Card | ⭐: 3,5/5 | - Aankoopverzekering - Reisverzekering - Autoverzekering - Meerdere bonusprogramma's: Award Miles, Membership Rewards en Cashbacks | € 35,- |
6. | International Card Services | Visa World Card | ⭐: 4,5/5 | - Aankoopverzekering - Reisverzekering - Autoverzekering | € 36,50,- |
7. | American Express | The Blue Card | ⭐: 3,5/5 | - Aankoopverzekering - Reisverzekering - Autoverzekering | € 50,- |
8. | International Card Services | Visa World Card Business | ⭐: 4/5 | - Aankoopverzekering - Reisverzekering - Autoverzekering - Korting op hotels, vluchten, autoverhuur en aankopen | € 55,- |
9. | American Express | The Green Card | ⭐: 3,5/5 | - Aankoopverzekering - Reisverzekering - Autoverzekering - Korting op hotels, vluchten, autoverhuur en aankopen - Meerdere bonusprogramma's: Award Miles, Membership Rewards en Cashbacks | € 55,- |
10. | American Express | Flying Blue - Amex Silver Card | ⭐: 4/5 | - Aankoopverzekering - Reisverzekering - Autoverzekering - Korting op hotels, vluchten, autoverhuur en aankopen - Meerdere bonusprogramma's: Award Miles, Membership Rewards en Cashbacks | € 75,- |
Kosten creditcard
De kosten creditcard, goed om het even over te hebben. Het gebruik van een creditcard is niet gratis. Zijn deze kosten hoog? Wat voor kosten dan? De hoogte van deze kosten worden door de meeste Nederlanders overschat terwijl ze in de praktijk vooral meevallen. Er bestaat een perceptie over creditcards waarbij hoge schulden en onvoorziene uitgaven vaak genoemde begrippen zijn. Dit is niet terecht. We zullen hieronder alles over de creditcard kosten met je bespreken.
Creditcard kosten: jaarlijkse bijdrage
Wanneer je een creditcard aanvraagt zult u een jaarlijkse bijdrage aan de provider moeten afstaan. De hoogte van deze bijdrage is afhankelijk van een aantal factoren:
- De service van de uitgever en/of creditcardprovider
- Bijkomende extra’s zoals kortingen, spaarprogramma’s of verzekeringen
- Het bestedingslimiet
- Gestelde voorwaarden
Om van deze factoren een beter beeld te scheppen hebben we ervoor gekozen om een tabel op te zetten waarin de jaarbijdrage van de gemiddelde creditcard wordt uiteengezet.
Type kaart | Gemiddelde jaarbijdrage | Bestedingslimiet |
---|---|---|
Standaard creditcard welke over weinig tot geen extra’s beschikt. | € 15,- tot € 40,- per jaar | € 2.500,- t/m € 5.000,- |
Creditcards welke beschikken over meer extra’s waarbij je kunt denken aan speciale kortingen en verschillende verzekeringen. | € 40,- tot € 80,- per jaar | € 5.000,- t/m € 10.000,- |
Hoog segment creditcards welke beschikken over tal van extra’s als reisverzekeringen, VIP lounges, flexibele voorwaarden en hoog kwalitatieve service. | € 80,- tot € 700,- per jaar | € 10.000,- t/m ~ |
Bestedingslimiet creditcard
De totale kosten worden ook beïnvloed door het bestedingslimiet creditcard. Vrijwel iedere creditcard heeft te maken met een vastgestelde bestedingslimiet. Deze limiet geeft weer hoeveel krediet je kunt gebruiken voor betalingen of opnames.
Alle betalingen of opnames die worden voldaan met de creditcard zullen van het bestedingslimiet creditcard worden afgetrokken. Vervolgens zal je een rekeningoverzicht ontvangen waarin precies staat beschreven wat je hebt uitgegeven. Op dit overzicht zal je ook terugvinden hoe lang u mag doen over het terugbetalen van het saldo. Er zijn twee opties welke van invloed zijn op de creditcard kosten.
Terugbetalen binnen 21 dagen termijn
De kosten creditcard blijven laag wanneer je er voor zorgt dat het openstaande saldo binnen 21 dagen wordt terugbetaald aan de maatschappij. In dit geval worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Deze extra kosten kunnen bestaan uit een rente of boete. Je kunt er voor kiezen om het openstaande saldo iedere maand automatisch van de betaalrekening af te laten schrijven. Eventueel kun je er ook voor kiezen om het openstaande saldo zelf iedere maand over te maken.
Boete/rente te laat betalen
Betaal je buiten de 21 dagen termijn dan zullen je creditcard kosten gaan stijgen. De creditcardmaatschappij zal namelijk een boete in rekening brengen voor het niet op tijd betalen. In de meeste gevallen resulteert dit in een percentage van de openstaande schuld. Hierbij moet je denken aan een percentage van onder en nabij de 2,5%.
Kun je deze boeterente niet betalen dan zal dit gaan resulteren in een blokkade van je creditcard. Je kunt deze niet meer gebruiken voor betalingen of opnames.
Terugbetaling in termijnen
De tweede betaaloptie is de keuze om het openstaande totaal in termijnen af te betalen. Deze keuzemogelijkheid staat niet standaard op aan. Je zult het namelijk eerst moeten aanvragen bij de verbonden creditcardmaatschappij.
Met de keuze voor terugbetaling in termijnen zal je geen rente of boete voor het openstaande saldo betalen. Aan de keuze zitten voorwaarden verbonden waar aan voldoen moet worden. Hierbij moet je denken aan het minimale aflossingsbedrag per maand en de hoogte van de rente die op jaarbasis moet betalen.
Rente creditcard
Je vraagt je wellicht af hoe de rente creditcard precies in zijn werk gaat. Dit gaat als volgt, over iedere uitgave wordt direct rente berekend. Betaal je binnen 21 dagen het openstaande saldo af dan zal deze opgetelde rente vervallen. Logischerwijs betaal je deze wel wanneer je niet kunt voldoen aan de terugbetalingsvoorwaarde.
De rente creditcard wordt dagelijks berekend en komt gemiddeld uit op 14% per jaar. Wanneer je dus buiten de 21 dagen valt zal je de volledige rente creditcard moeten betalen. Tenzij u voor de mogelijkheid terugbetaling in termijnen kiest.
Gratis creditcard
Het is mogelijk om een gratis creditcard aan te vragen. Hierbij moet je vooral denken aan termijn waarin je de jaarprijs voor de kaart niet hoeft te betalen. Er zijn dan ook veel gratis creditcard welke je het eerste jaar gratis kan gebruiken. Het tweede jaar dat je de kaart bezit zal je de jaarlijkse bijdrage moeten gaan betalen.
Een gratis creditcard, uit welke kan ik kiezen?
Aanbieder | Type | Kosten eerste jaar | Kosten tweede jaar |
---|---|---|---|
MasterCard | N26 Debit Mastercard | Gratis | Gratis |
MasterCard | MasterCard Classic | Gratis | € 20,- |
Visa | Visa World Card | Gratis | € 36,50 |
Visa | Visa World Panda Card | Gratis | € 36,50 |
American Express | American Express Green | Gratis | € 36,50 |
Welke gratis creditcard is geschikt voor mij?
Met een gratis creditcard zal je in het eerste jaar geen jaarprijs hoeven te betalen. Er zijn meerdere aanbieders die dit soort creditcard actie aanbieden. In sommige gevallen zal je geen jaarprijs hoeven te betalen en ontvang je ook gratis geld, vaak ligt dit bedrag op € 25,-. We kunnen helaas niet stellen dat een gratis creditcard voor altijd gratis blijft, in alle gevallen is dit een tijdelijke welkomstkorting.
Besluit dus niet direct voor de allerduurste kaart waarvoor je in het jaar geen bijdrage betaald. Je zult namelijk het opeenvolgende jaar het reguliere tarief moeten betalen. Echter kun je wel profiteren van dit soort acties. Je kunt namelijk ieder jaar je actiekaart opzeggen en een nieuwe kaart met actie aanvragen. Houd hierbij wel rekening met de gestelde voorwaarden.
Gratis creditcard voorwaarden
Zoals we hierboven al zeiden is het van groot belang dat je goed op de bijbehorende voorwaarden let. Deze voorwaarden gaan voornamelijk over het opzeggen van je kaart en de korting die je hebt ontvangen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er kosten in rekening worden gebracht om het abonnement op te zeggen.
Helaas zijn creditcards zonder kosten verleden tijd. In ieder geval in Nederland. In Amerika is het namelijk wel mogelijk om volledig kosteloos over een krediet kaart te beschikken. Dit is eventueel ook in de toekomst mogelijk in Nederland, zeg nooit, nooit.